Bob McGrath:

Barne TV-stjerne død

Var med i 47 sesonger av kjent barneprogram.

LEGENDE: Bob McGrath var en del av «Sesame Street»-universet i en årrekke. Foto: Photo/Chris Pizzello/NTB
LEGENDE: Bob McGrath var en del av «Sesame Street»-universet i en årrekke. Foto: Photo/Chris Pizzello/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Bob McGrath har gått bort i en alder av 90 år, det melder blant andre CNN.

Skuespilleren er best kjent for å ha medvirket til hele 47 sesonger av det populære TV-programmet «Sesame Street». I Norge har det blitt laget en NRK-serie basert på det kjente programmet, kalt «Sesam stasjon». Det ble sendt på NRK gjennom store deler av 1990-tallet.

Det er familien hans som overfor utenlandske medier har bekreftet dødsfallet.

- McGrath-familien har noen triste nyheter å dele. Vår far Bob McGrath gikk bort i dag. Han døde fredfullt hjemme, omringet av familien sin, heter det i en uttalelse fra familien hans.

KUTTER SEG: I kampens hete går det litt fort for Lasse Matberg, som ender med å kutte seg veldig under en av konkurransene. Video: Sofie Losen og Nora Skavhaug Vis mer

En ideell utdanningsorganisasjon bak programmet, Sesame Workshop, har også ytret noen ord etter dødsfallet.

«En hovedrolleinnehaver, Bob, ga liv til «Sesame Street»-melodiene som ingen andre gjorde og hans opptredener ga glede og undring til generasjoner av barn over hele verden», skriver organisasjonen på Twitter.

«Vi vil for alltid være takknemlig for hans mange år med lidenskapelige, kreative bidrag til «Sesame Street» og er beæret over at han delte så mye av livet sitt med oss», skriver de videre.

McGrath var med i den første episoden av barneprogrammet tilbake i 1969, og ble med gjennom 47 sesonger av serien som Bob Johnson.

ÅPNER SEG: Skuespiller Will Smith åpner seg opp om da han slo til komiker Chris Rock på Oscar-scenen etter en vits om Jada Pinkett Smith. Video: AP Vis mer

Han sluttet i 2017, men også etter den tid har han representert «Sesam Stasjon» ved ulike arrangementer gjennom åra.

Dagbladet retter: I den første versjonen av denne saken så det ut som at amerikanske «Sesame Street» og norske «Sesam stasjon» er det samme. Dette er ikke riktig og er tydeliggjort i Dagbladets artikkel.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer