Prins Philips dødsfall:

Barnebarna med personlig hyllest

Prins William og prins Harry hyller sin kjære bestefar etter bortgangen.

HYLLER BESTEFAR: Prins William er full av lovord om sin avdøde bestefar, prins Philip. Tim Rooke / REX/ NTB
HYLLER BESTEFAR: Prins William er full av lovord om sin avdøde bestefar, prins Philip. Tim Rooke / REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kom nyheten om at hertugen av Edinburgh, prins Philip, er død. Han ble 99 år gammel.

Nå tar barnebarnet prins William (38) bladet fra munnen og uttaler seg om sin bestefars død i en personlig hyllest. Det gjør han på hertugparet av Cambridge sin offisielle Instagram-konto.

SNAKKER UT: Prins Charles uttaler seg om farens bortgang. Prins Philip ble 99 år gammel. Video: Clarence House TWITTER Vis mer

- Takknemlig

«Min bestefars liv var definert av tjeneste for landet sitt, for sin kone og dronning og vår familie. Jeg føler meg heldig ikke bare for at han har veiledet meg, men også for hans varige tilstedeværelse langt inn i mitt voksne liv i både gode og vanskelige dager», uttaler han.

Prins William fortsetter:

«Jeg vil alltid være takknemlig for at min kone fikk så mange år til å bli kjent med min bestefar og for godheten han viste henne. Jeg vil adri ta for gitt de spesielle minnene av oldefar barna mine for alltid vil bære med seg, at han hentet dem i vogna si - og hans smittsomme sans for eventyr så vel som hans rampete sans for humor!», skriver prins William, som er full av lovord om bestefaren.

«Bestefar var en ekstraordinær mann, som var en del av en ekstraordinær generasjon. Cathrine og jeg vil fortsette å gjøre hva han ville ønsket at vi gjorde, og vi vil fortsette å støtte dronninga i årene som ligger foran oss. Jeg vil savne bestefar, men jeg vet at han ville ønsket at vi bare fortsetter jobben vår».

Til det personlige innlegget har William delt et bilde av prins Philip sammen med prins George (7), den yngste sønnen til hertugparet av Cambridge. Det er hertuginne Kate selv som har tatt bildet.

Prins Harry fulgte opp

Kort tid seinere kom også prins Harry (36) med en offisiell hyllest av avdøde prins Philip i en skriftlig uttalelse.

«Min bestefar var en mann med ære og godt humør. Han hadde skarp humor og kunne få hele oppmerksomheten i ethvert rom på grunn av sin sjarme - også fordi man aldri kunne vite hva hans neste ord skulle bli».

MISTET PAPPA: Prins Andrew bryter tausheten etter prins Philips bortgang. Foto: Stephen Simpson/Shutterstock/NTB. Video: AP / Dagbladet TV Vis mer

«Men for meg, som mange av dere som har mistet sine besteforeldre eller andre man har kjær, i smerten vi har opplevd det siste året, var han min bestefar. En grillmester, frekk helt til slutten».

FREKK HYLLEST: Prins Harry hedrer bestefar med frekk ølmelding. Foto: Tim Rooke / Shutterstock
FREKK HYLLEST: Prins Harry hedrer bestefar med frekk ølmelding. Foto: Tim Rooke / Shutterstock Vis mer

- Takk bestefar

Prins Harry skriver at prins Philip har stått fjellstøtt ved dronning Elizabeths side gjennom et 73 års langt ekteskap.

«Akkurat nå vet jeg at han ville sagt til oss alle, med en øl i hånda, 'kom igjen, bare fortsett'! Takk bestefar, for din tjeneste, og for at du alltid har vært deg selv».

Hele familien, og ikke minst dronninga, er naturligvis preget av dødsfallet. Det bekreftet også grevinne Sophie (56), som er gift med prins Edward (57), sønn av Elizabeth og Philip, overfor britisk presse lørdag.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

Grevinnen var tårevåt da hun uttalte seg om dronninga til Sky News' hoffreporter lørdag etter å ha besøkt Windsor Castle.

- Dronninga har vært fantastisk, sa hun om svigermora.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer