Barnestjerna avslører hvorfor hun endret navn og forsvant fra rampelyset

Vil ikke lenger omtales som Amy Diamond.

<strong>HADDE STOR SUKSESS:</strong> Amy Deasismont (24), tidligere kjent som Amy Diamond, er for de fleste kjent for landeplagen «What's In It For Me». Foto: NTB scanpix
HADDE STOR SUKSESS: Amy Deasismont (24), tidligere kjent som Amy Diamond, er for de fleste kjent for landeplagen «What's In It For Me». Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Bare 12 år gammel slo den svenske artisten Amy Deasismont, tidligere kjent som Amy Diamond, igjennom med et brak og serverte landeplagen «What's In It For Me», som også ble omfavnet av Norden for øvrig.

Med en rekke påfølgende hits tok det ikke lang tid før ungjenta ble regnet som en av Sveriges mest kjente artister.

Hun er blant annet den yngste personen i historien som har fått en Nordic Music Award - og den yngste som noen gang har vunnet to priser under NRJ Radio Awards.

På tross av suksessen stilnet imidlertid stemmen i 2010, og Diamond tok et steg tilbake fra rampelyset.

<strong>MELODIFESTIVALEN:</strong> Amy har deltatt i åtte talentkonkurranser, blant annet Super Troupers og Småstjärnorna, samt Melodifestivalen. Syv av disse konkurransene har hun vunnet. Foto: NTB Scanpix
MELODIFESTIVALEN: Amy har deltatt i åtte talentkonkurranser, blant annet Super Troupers og Småstjärnorna, samt Melodifestivalen. Syv av disse konkurransene har hun vunnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dramatisk

I et intervju med svenske «Nyhetsmorgon» på TV4 forklarer Deasismont, som nå er blitt 24 år og igjen satser på musikk, hvorfor hennes tidligere artistnavn ikke lenger eksisterer.

- Det høres veldig dramatisk ut. Musikken jeg tidligere har gitt ut finnes jo fortsatt, så det er ikke som om noen har dødd, sier hun i programmet, ifølge Expressen.

På tross av at artistkarrieren ble satt på vent, har 24-åringen drevet med andre prosjekter i mellomtiden, deriblant medvirket i filmen «Min lilla syster».

Hun forklarer at det var under dette prosjektet folk begynte å bruke hennes fødenavn, Deasismont, og at det dermed «føltes unaturlig» å gå tilbake hennes tidligere artistnavn.

- Nå vil jeg gi ut låter under mitt egentlige navn, og kommer til å fortsette med det.

<strong>I ET FORHOLD:</strong> Amy Deasismont (24) og «Rederiet»-skuespilleren Charlie Gustafsson (24) har vært sammen i over et år. Foto: NTB Scanpix
I ET FORHOLD: Amy Deasismont (24) og «Rederiet»-skuespilleren Charlie Gustafsson (24) har vært sammen i over et år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sliter med angst

I likhet med en rekke andre barnestjerner som har trukket seg tilbake fra rampelyset, har Deasismont vært åpen om at hun har slitt med angst - spesielt da hun var yngre. Overfor programmet forklarer 24-åringen at hun hadde vansker for å passe inn på skolen.

– Jeg ble kjempelei meg dersom noen valgte å tiltale meg med artistnavnet mitt. Det føltes som om de ikke kjente meg. Jeg kommer nok alltid til å slite med angst, men det kommer og går. Jeg opplever jo veldig høye topper også, så man får velge å se det positive i det, og bruke det som en drivkraft.

NORSKE BARNESTJERNER: Marcus og Martinus snakker ut om kjærlighetsbrev, stemmeskiftet og suksessen i Sverige – og viser fram jamaicanske dansemoves sammen med sin nyeste duettpartner, Samantha J. Video: John Terje Pedersen / DagbladetVis mer Vis mer

Hun understreker likevel at hun ikke har noen vonde følelser knyttet til tiden som barnestjerne, men at hun nå ønsker å ta en ny retning, og fokusere på å lage musikk som «hun selv er fornøyd med».

Hvorvidt artisten vil oppnå like stor suksess som da hun var yngre, gjenstår imidlertid å se.

For hitsingelen «What's In It For Me» fikk hun for øvrig prisene Beste kvinnelige svenske artist, Årets sang og Årets nykommer under svenske Grammis - blant annet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer