Jonathan Taylor Thomas:

Barnestjerna forsvant. Nå viser han seg

Jonathan Taylor Thomas smeltet mange hjerter. Så forsvant han.

PÅ TOPP: Jonathan Taylor Thomas valgte å gi seg da han var på topp i Hollywood. Her fra Golden Globe-utdelinga i 1995. Foto: Shutterstock/NTB
PÅ TOPP: Jonathan Taylor Thomas valgte å gi seg da han var på topp i Hollywood. Her fra Golden Globe-utdelinga i 1995. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Han hadde alt, men så ble det musestille fra barnestjerna. Jonathan Taylor Thomas (39) ble verdenskjent gjennom tv-serien «Ti tommeltotter», men forlot Hollywood da karrieren var på topp.

I ettertid har han avslørt flere detaljer om hvorfor han gjorde den drastiske endringen, men det betyr ikke at vi har sett noe mer til ham de siste åra av den grunn - snarere tvert imot.

Det er om lag åtte år siden Thomas sist gikk under jorda. Det er derfor mange ivrige fans som nå kan juble over at stjerna, som i dag er 39 år gammel, har vist seg offentlig for første gang på årevis.

SUKSESS: Jonathan spilte nesten et tiår i serien «Ti tommeltotter». Her sittende i midten. Foto: Shutterstock/ NTB
SUKSESS: Jonathan spilte nesten et tiår i serien «Ti tommeltotter». Her sittende i midten. Foto: Shutterstock/ NTB Vis mer

Flere utenlandske medier, deriblant People, ET Online, E! News og Us Magazine, har publisert rykende ferske bilder av ham, hvor han ifølge førstnevnte magasin gikk på tur med sine to hunder i Los Angeles forrige uke.

Stjerna holdt riktignok, som han vanligvis også gjør, en lav profil med mørk hettegenser, New York Mets-caps og solbriller.

Thomas er altså kjent fra «Home Improvement», eller «Ti tommeltotter», som Randy Taylor fra 1991 til 1998 og startet å jobbe som skuespiller allerede som åtteåring. Etter sju år takket han for seg i serien for å fokusere på utdanning.

Valgte å studere

To år seinere gikk han ut av Chaminade College Preparatory School og fortsatte studiene ved Harvard University, hvor han studerte filosofi og historie. Thomas har også studert ved Columbia University School of General Studies, og var ferdig for elleve år siden.

- Det å sitte i et stort bibliotek omringet av bøker og studenter var ganske kult. Det var, for meg, som en episode fra en novelle, har han tidligere sagt om studietida.

IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: «Zach og Cody søte liv til sjøs» herjet på Disney Channel for nesten ti år siden, nå er en av stjernen nesten ikke til å kjenne igjen. Video: Se og Hør Vis mer

Til tross for enorm tilbaketrekkelse har han medvirket i serier som «Ally McBeal», «Smallville» og «8 Simple Rules», riktignok bare med en gjesteopptreden. 39-åringen har også vært stemmeskuespiller i «The Wild Thornberrys» og «The Simpsons».

Etter en lengre pause som skuespiller i nesten et tiår spilte han i fire episoder av «Last Man Standing» mellom 2013 og 2015. Han regisserte også tre episoder av serien, som var ferdig etter ni sesonger i mai.

- Aldri angret

Han har altså ikke bare ligget på latsida når det kommer til skuespill, og i 2013 avslørte han hvorfor han valgte å forlate stjernebyen og innrømmet at han aldri har angret på valget.

«THE HOLIDAY»: Det er ingen tvil om at «The Holiday» er et absolutt must for mange før jul, men hvordan ser stjernene egentlig ut i dag? Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Jeg hadde jobbet uten pauser siden jeg var åtte år. Jeg hadde lyst til å gå på skolen, reise og ha en liten pause, sa han til People da.

- Jeg tok aldri det å være berømt så veldig seriøst. Det var en fin periode i livet mitt, men det definerer meg ikke. Når jeg ser tilbake på den tida fokuserer jeg på de gode minnene, ikke det at jeg var på en hel drøss av magasinforsider, fortsatte han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer