Jennette McCurdy:

Barnestjerna om mørket i kulissene

Tiden under «iCarly»-innspillinga var ikke så rosenrød som man skulle trodd.

DEN GANG DA: Fra venstre: Nathan Kress, Jerry Trainor, Miranda Cosgrove og Jennette McCurdy i 2010. Sistnevnte åpner opp om tung tid i ny bok. Foto: Jim Smeal/BEI/REX/NTB.
DEN GANG DA: Fra venstre: Nathan Kress, Jerry Trainor, Miranda Cosgrove og Jennette McCurdy i 2010. Sistnevnte åpner opp om tung tid i ny bok. Foto: Jim Smeal/BEI/REX/NTB. Vis mer
Publisert

Den tidligere Nickelodeon-stjerna, Jennette McCurdy (30), ble for alvor et kjent fjes da hun kapret rollen som Sam Puckett i serien «iCarly», som gikk på TV mellom 2007 og 2012.

På utsiden virket det som den unge skuespilleren levde drømmelivet, og unngikk stort sett det som var av offentlige skandaler.

Men slik var det ikke. Nå avslører nemlig McCurdy hittil hemmelig familedrama, som skygget over tiden som TV-stjerne.

OLIVIA NEWTON-JOHN ER DØD: «Grease»-skusepilleren ble 73 år gammel. Vis mer

I 2017 forlot «iCarly»-skuespilleren Hollywood og det ble stille rundt henne. Hun uteble også fra «iCarly»-reunionen som kom på Paramount+ nylig.

SLUTTET: Jeanette McCurdy ga seg som skuespiller. Nå lever hun drømmen som forfatter. Foto: AP Photo/Chris Pizzello/NTB.
SLUTTET: Jeanette McCurdy ga seg som skuespiller. Nå lever hun drømmen som forfatter. Foto: AP Photo/Chris Pizzello/NTB. Vis mer

I sin første bok «I'm Glad My Mom Died» bruker den tidligere skuespilleren mørk humor for å fortelle om traumene hun sitter igjen med, etter å ha jobbet i TV-bransjen. En bransje hun aldri ønsket å jobbe i.

30-åringen forteller at hun gjorde alt for sin mor, som hun kaller «narsissistisk».

Moren, som døde av brystkreft i 2013, skal angivelig ha tvunget dattera inn i ubehagelige og utleverende situasjoner.

Videre forteller barnestjerna at i stedet for å gi kjærlighet og støtte, var mora med på å gi henne spiseforstyrrelser og dårlig selvtillit.

PRIVATFLY: Kim Kardashian viser frem det nye privatflyet sitt til en svimlende sum på «The Kardashian». Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

Tittelen på boka har skapt overskrifter i USA og sjokkert mange. Nettopp fordi den heter «Jeg er glad mamma døde».

- Jeg ville definitivt ikke ha vært i stand til å konfrontere eller møtt min opplevelse med spiseforstyrrelser hvis moren min ikke hadde gått bort. For hun hyllet og oppmuntret spiseforstyrrelsene mine, sa McCurdy i et intervju med USA Today nylig.

I boken tar McCurdy et oppgjør med moren som angivelig skal ha foreslått å kutte kaloriinntaket hennes allerede da hun var elleve år gammel.

På et tidspunkt skal 30-åringen ha levd på mellom 500 og 1000 kalorier om dagen, kun for å gjøre moren stolt.

Det sto i sterk kontrast til karakteren hun spilte i Nickelodeon-serien. «Sam» ble nemlig ofte sett med mat i munn, og elsket fritert kylling.

UTEN EN TRÅD: Britney Spears vekker oppsikt på Instagram etter dette. Video: Luna Lea. Vis mer

- For å være helt ærlig, så hadde jeg utrolig mye angst under innspillingen. Jeg måtte spise på kamera i omtrent hver episode fordi det var en så viktig humoristisk del av karakteren min.

McCurdy ser ikke bare på dette som en bokdebut, men kaller det også et oppgjør med skyld og sorg etter morens tidlige død.

Avslutningsvis forteller stjerna at hun endelig gjør det hun selv har drømt om. Skriving, ikke skuespill.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer