Edward Furlong:

Barnestjernas store nedtur

- Det var skremmende.

BARNESTJERNE: Edward Furlong hadde en lysende framtid i vente. Så endret alt seg. Her med Arnold Schwarzenegger i en scene fra «Terminator 2». Foto: Moviestore/ REX/ NTB
BARNESTJERNE: Edward Furlong hadde en lysende framtid i vente. Så endret alt seg. Her med Arnold Schwarzenegger i en scene fra «Terminator 2». Foto: Moviestore/ REX/ NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er en kjent sak at barnestjerner, spesielt i Hollywood, lever trøblete liv etter at berømmelsen er et faktum. Problemer med narkotika, alkohol og vold har gjennom åra nærmest vært mer vanlig enn uvanlig for stjernene.

Da Edward Furlong (44) som 15-åring spilte mot selveste Arnold Schwarzenegger (74) i «Terminator 2», var det nok ikke så mange som hadde trodd han skulle ende opp som den mannen han er i dag.

- I løpet av 30 år har jeg aldri jobbet med et barn som var på en så klar bane mot katastrofe.

Det uttalte regissør Tony Bill i 1993, ifølge Entertainment Weekly. Han jobbet med Edward i filmen «A Home of Our Own».

Berømmelsen skulle vise seg å bli i tøffeste laget for barnestjerna, som i stedet endte opp som fengselsfugl. Veien dit var utvilsomt humpete.

Mistet omsorgsretten

Allerede som barn var Edwards liv sterkt preget av dårlige familieforhold. Ingen visste hvem faren hans var, og da han var i tidlig tenåra mistet mora omsorgsretten for ham.

Det resulterte i at skuespillertalentet måtte flytte inn hos tanta og onkelen. Noen år seinere fikk mora omsorgsretten tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer