Harry og Meghan:

Barnet kan skape unik skattetvist

En amerikansk skatteekspert forteller at amerikanske skatteregler kan skape hodebry for den britiske kongefamiliens økonomiske rådgivere.

HØYGRAVID: Det er ventet at prins Harry og hertuginne Meghan får sitt første barn i løpet av april. Foto: NTB Scanpix
HØYGRAVID: Det er ventet at prins Harry og hertuginne Meghan får sitt første barn i løpet av april. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Prins Harry og hertuginne Meghan vil trolig ikke være de eneste som får hendene fulle når deres første barn fødes i løpet av april. Det ventede barnet kan nemlig skape en helt unik skattetvist, ifølge en amerikanske skatteekspert.

Ettersom hertuginne Meghan fortsatt er amerikansk statsborger, vil barnet hennes også bli det når det blir født, ifølge skatterådgiver for amerikanere i utlandet, David Treitel.

Dette betyr videre at amerikanske skattemyndigheter må få vite hva barnet tjener, eier og hva det får i gaver.

- Det har aldri blitt født en amerikansk statsborger inn i den britiske kongefamilien før, så ingen har stått overfor disse utfordringene, sier Treitel til CNN.

Verdifulle gaver

Meghan er blant annet nødt til å rapportere om forlovelsesringen hun fikk, som er laget av steiner fra Dianas personlige smykkeskrin, dyre bryllupsgaver og Frogmore Cottage i Windsor, som hun og prins Harry fikk av dronning Elizabeth.

Treitel ser for seg at dette kan by på utfordringer.

- Dronningen og hennes rådgivere sitter nok der og tenker: «Dersom jeg låner Meghan en tiara, eller om jeg lar barnet bruke et sølvarmbånd fra dronning Victoria, hvor mye er det verdt? Hva er verdien av det? Hvor mye må jeg rapportere til skattemyndighetene?» Det er vanskelige spørsmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer