Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Joel Schumacher:

«Batman»-regissør død

Ble 80 år gammel.

DØD: Holywood-regissør Joel Schumacher har gått bort. Foto: NTB Scanpix
DØD: Holywood-regissør Joel Schumacher har gått bort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den velkjente Hollywood-regissøren og manusforfatteren Joel Schumacher har gått bort. Det melder Variety.

Schumacher ble 80 år gammel, og gikk bort som følge av kreftsykdom.

80-åringen er kanskje best kjent for å ha regissert filmene «Batman Forever», «Batman & Robin», «Phone Booth», «Falling Down» og «The Lost Boys».

Schumacher overtok stafettpinnen over den berømte «Batman»-franchisen da filmregissør Tim Burton (61) forlot Warner Bros. I årene som fulgte regisserte Schumacher «Batman Forever» fra 1995 med skuespillerne Val Kilmer (60), Tommy Lee Jones (73), Jim Carrey (58) og Nicole Kidman (53) i rollebesetningen.

ANERKJENT: Joel Schumacher regisserte blant annet filmen «Batman Forever» hvor Hollywood-stjernene Nicole Kidman og Jim Carrey var å se. Her er de tre avbildet i 2004. Foto: NTB Scanpix
ANERKJENT: Joel Schumacher regisserte blant annet filmen «Batman Forever» hvor Hollywood-stjernene Nicole Kidman og Jim Carrey var å se. Her er de tre avbildet i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etterspurt regissør

To år seinere kom Schumacher med «Batman & Robin» som hadde skuespiller George Clooney (59) i rollen som Batman, og Arnold Schwarzenegger (72) i rollen som skurken med navn Mr. Freeze.

Det skal imidlertid nevnes at Vendela Kirsebom (53) hadde en liten rolle i nevnte film, og da Dagbladet tar kontakt med henne i anledning Schumachers bortgang, har hun bare lovord å si om den avdøde filmregissøren.

VAR MED: Vendela Kirsebom kapret seg en liten rolle i filmen «Batman & Robin». Her avbildet i anledning filmen med Arnold Schwarzenegger i 1997. Foto: NTB Scanpix
VAR MED: Vendela Kirsebom kapret seg en liten rolle i filmen «Batman & Robin». Her avbildet i anledning filmen med Arnold Schwarzenegger i 1997. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han var en helt magisk, fantastisk mann som jeg ble veldig glad i. Morsom, herlig, full av fart og ideer og veldig snill, forteller hun.

Schumachers aller første film var sci-fi-komedien« The Incredible Shrinking Woman» fra 1981 som mottok mange positive anmeldelser.

Det var imidlertid for de tre filmene «St. Elmo`s Fire», «The Lost Boys» og «Flatliners» at han for alvor ble berømt, og med det ble en av Hollywoods mest etterspurte regissører.

DØD: Little Richard er død, 87 år gammel. Nå bekrefter sønnen dødsårsaken. Video: CNN/AP Vis mer

Dermed er det kanskje ikke så overraskende at en av Hollywoods mest kjente stjerner uttrykker sin kondolanse over Schumachers bortgang.

Hollywood-stjerna Ben Stiller (54) er blant dem som minnes 80-åringen, og skriver følgende på Twitter:

«Han var snill, talentfull og lagde filmer vi dro til kinoene for. En ekte profesjonell og magnetisk tilstedeværelse».

Hevdet han hadde sex med 20 000

Schumacher har hele veien vært åpen om at han er homofil. I fjor skapte han imidlertid store overskrifter da han uttalte at han hadde hatt sex med opp til 20 000 partnere. Det avslørte han i et intervju med Vulture.

- Jeg har hatt sex med kjente mennesker, og jeg har hatt sex med gifte mennesker, og de blir med til graven. Jeg har aldri sladret på noen som gir meg fordelen av å dele seng med meg, var blant det han uttalte.

2010: Joel Schumacher regisserte en rekke filmer i løpet av sitt liv. Her er han avbildet sammen med Gossip Girl-stjerna Chace Crawford for ti år siden. Foto: NTB Scanpix
2010: Joel Schumacher regisserte en rekke filmer i løpet av sitt liv. Her er han avbildet sammen med Gossip Girl-stjerna Chace Crawford for ti år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Filmregissøren fortalte videre at når aidsepidemien brøt ut på 1980-tallet var han overrasket over at han testet negativt, og iverksatte dermed tiltak for å beskytte seg selv.

- Jeg brukte kondomer. Men kondomene sprakk. Og det var mye medisinering, mye som skjedde da. Det var en måte å takle tapet på, tror jeg, på så mange mennesker jeg elsket, likte eller hadde kjærlighet til eller beundret, forklarte han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!