Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

BBC-ankeret måtte rett fra sending til fødestua

Da ektemannen satt fast i trafikken, steppet journalistkollegaen inn da vannet gikk.

FØDTE ETTER SENDING: Rett etter at nyhetsankeret Victoria Fritz var ferdig på sending, gikk vannet hennes. Foto: NTB scanpix 
FØDTE ETTER SENDING: Rett etter at nyhetsankeret Victoria Fritz var ferdig på sending, gikk vannet hennes. Foto: NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det britiske nyhetsankeret Victoria Fritz har i flere år jobbet i BBC. For tida er hun aktuell som anker av økonomi- og forretningsnyheter i programmet «BBC Breakfast».

Under tirsdagens program hadde hun akkurat lest opp tallene til flyselskapet easyJet, før hun gikk av skjermen.

Det ble likevel ikke en helt normal dag for Fritz etter at jobben var utført. Kort tid etter at hun hadde forlatt innspillingstudioet i Manchester, gikk vannet hennes.

Fritz hadde egentlig termin i starten av desember, men det ble klart for nyhetsankeret at den lille ikke hadde planer om å vente såpass lenge.

Fikk fødselshjelp av kollega

Etter at vannet hennes gikk ble Fritz fraktet til St. Mary-sykehuset i Manchester, der hun fødte en velskapt liten gutt.

Den rare historien stopper imidlertid ikke der.

Ektemannen til nyhetsankeret ble sittende fast i trafikken, og rakk aldri fram til sykehuset der barnet hans var på vei ut i livet. Da steppet BBC-kollega Sally Nugent like gjerne inn.

- Da Sally hørte at hun hadde begynt å føde, tilbød hun seg å være der til Victorias ektemann kom på plass. Men han rakk aldri fram, så hun måtte være der under fødselen, sier en talsperson fra BBC til BBC.com.

Fritz' BBC-kollega og impulsive fødselshjelper har delt en Twitter-melding om arbeidsdagen som fikk en helt spesiell slutt:

- Dere vil ikke tro hva som skjedde etter jobb i går. Masse gratulasjoner til vår svært dyktige Victoria Fritz, skriver Sally Nugent på det sosiale mediet.

Hun har også delt et bilde der hun holder kollegaens nyfødte baby på sykehuset, få minutter etter at han ble født.

Også «BBC Breakfast» har dokumentert begivenheten på Twitter. Der kan man se hvordan Victoria Fritz er på jobb i studio som vanlig, før hun «plutselig» er blitt mamma.

I en innlegg på BBC-programmets Facebook-side er fødselen også blitt et tema. Under den humoristiske tittelen «Breaking Breakfast Baby News!» opplyser BBC at den lille ikke har fått noe navn ennå, men at alt er bra med mor og barn. Gratulasjonene har også strømmet inn - én leser lanserer et forslag om at Sally Nugent bør bli babyens gudmor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!