BBC: Prins William har vært coronasmittet

Skal ha vært smittet omtrent på samme tid som sin far.

COVID-19: Ifølge BBC var prins William smittet med coronaviruset i april. Her sammen med hertuginne Kate da de besøkte sykehuset St. Bartholomews i London i oktober. Foto: AFP/NTB
COVID-19: Ifølge BBC var prins William smittet med coronaviruset i april. Her sammen med hertuginne Kate da de besøkte sykehuset St. Bartholomews i London i oktober. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannias prins William (38) ble smittet med coronaviruset i april i år. Det er om lag på samme tid som hans far prins Charles var smittet.

Det opplyser kilder ved Kensington Palace til BBC. Informasjonen er ikke bekreftet av det britiske kongehuset.

Kanalens kongelige ekspert, Jonny Dymond, mener prins Williams tilstand ikke ble offentlig kjent i april for å ikke bekymre folket.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

- Kongehuset prøver også å bevare privatlivet til den kongelige familien, sier han til BBC.

Smittet i mars

Den britiske tronarvingen, Prins Charles (71), fikk påvist viruset i slutten av mars.

I en pressemelding fra Clarence House, som fungerer som prinsens av Wales offisielle residens, het det at Charles hadde milde symptomer, og ellers var ved god helse.

Tronarvingen var i isolasjon i sju dager i Skottland.

- Det er ikke mulig å konstatere hvem prinsen fikk viruset fra på grunn av det høye antallet engasjementer han utførte i sin offentlige rolle de siste ukene, sto det i pressemeldingen.

Hertuginnen av Cornwall ble også testet, men fikk ikke påvist viruset.

På samme tidspunkt hvor også britenes statsminister Boris Johnson var innlagt på sykehus etter å ha fått påvist viruset.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer