Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Carl Aksel Jansen:

Bedragerisiktet: - Beklager

«Paradise Hotel»-profilen ble pågrepet i september.

BEDRAGERI: Carl Aksel Jansen, kjent fra «Paradise Hotel», er siktet for flere forhold av grovt bedrageri, og erkjenner de fleste forholdene i siktelsen. Foto: Morten Eik
BEDRAGERI: Carl Aksel Jansen, kjent fra «Paradise Hotel», er siktet for flere forhold av grovt bedrageri, og erkjenner de fleste forholdene i siktelsen. Foto: Morten Eik Vis mer

I september ble den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren Carl Aksel Jansen (24) pågrepet og siktet for flere forhold av grovt bedrageri.

I en uttalelse til Dagbladet sier Jansens forsvarer, Petter Bonde, at hans klient beklager overfor de fornærmede.

- Han har erkjent de fleste forholdene i siktelsen, og beklager overfor de fornærmede. Han vil nå ta sin straff for det han har gjort, og jobber for å bekjempe sin rusavhengighet, sier advokaten.

Saken ble først omtalt av TV 2.

Jansen har tidligere snakket om at han sliter med alkohol- og rusmisbruk til ukebladet Se og Hør.

Tatt opp lån i andres navn

I første omgang ble Jansen fengslet i fire uker, to av dem med brev- og besøksforbud, og i slutten av oktober ble fengslet i ytterligere fire nye uker.

Politiet mener 24-åringen har brukt kjendisstatusen sin til å få betalingsopplysninger fra ofrene i saken, og disse skal han deretter ha brukt til å ta opp lån i deres navn.

REALITYKJENDIS: Carl Aksel Jansen ble kjent for det norske folk da han deltok i «Paradise Hotel» i 2016. Foto: TV3
REALITYKJENDIS: Carl Aksel Jansen ble kjent for det norske folk da han deltok i «Paradise Hotel» i 2016. Foto: TV3 Vis mer

Det skal dreie seg om et beløp på flere millioner kroner, han er nå siktet for grovt bedrageri mot fem personer, to menn og tre kvinner. Ved hjelp av BankID-opplysningene deres skal han ha tatt opp lån hos ulike finansinstitusjoner i ofrenes navn.

- Føler seg lurt

Mari Sveen og Jørn Mejdell Jakobsen, bistandsadvokatene til de tre fornærmede kvinnene, forteller til TV 2 at saken har vært en enorm belastning. Den første kvinnen anmeldte Jansen høsten 2018, men trakk seinere anmeldelsen. I vår gikk de to andre kvinnene til politiet, og da ble den første saken gjenopptatt.

- Det har preget både dem og familiene deres i stor grad. De er nedbrutt og føler seg lurt, og i tillegg er det en tung byrde økonomisk, sier Sveen til kanalen.

Alle tre har forklart at de hadde tillit til Jansen, og ikke visste noe om forbrukslånene som Jansen tok opp.

Dømt tidligere

Realityprofilen er tidligere straffedømt. I 2013 brukte han falsk ID og oppbevarte narkotika, og to år seinere ble han dømt for å kjøre bil i påvirka tilstand, i tillegg til at han var i besittelse av kokain og marihuana.

Det siste lovbruddet skjedde like før han sjekket inn på «Paradise Hotel».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media