- Bedre å floppe enn å ikke prøve

Skuespiller Christel Blunck (29) går i faren Øivind Bluncks fotspor, og setter opp egen kabaret.

 EGENPRODUSERT KABARET: Christel Blunck (t.v) og Vibeke Oskal lot seg inspirere av kultfilmen «Thelma & Louise» da de laget kabareten «Torill og Linda — to kvinner, en Cadillac, en cabaret». Foto: Lars Eivind Bones
EGENPRODUSERT KABARET: Christel Blunck (t.v) og Vibeke Oskal lot seg inspirere av kultfilmen «Thelma & Louise» da de laget kabareten «Torill og Linda — to kvinner, en Cadillac, en cabaret». Foto: Lars Eivind BonesVis mer

(Dagbladet):Christel Blunck sier pent nei til å ha med pappa Øivind på intervjuet, han har tross alt ikke hatt noe med forestillingen «Torill og Linda -  to kvinner, en Cadillac, en komisk cabaret» å gjøre. Den er Christel Blunck og skuespillerkollega Vibeke Oskals verk.

- Dette er vår egen greie. Pappa er støttende. Jeg kan ringe og be om råd, men han er ingen instruktør, slår Christel Blunck fast.

Thelma & Louise-inspirert Kabareten har premiere tirsdag på Oslo Nye og er inspirert av roadmovien «Thelma & Louise» fra 1991.

- De besitter en girl power vi beundrer. Men vi måtte lage en egen versjon, ikke en kopi. Det ville bli som å hoppe etter Wirkola, de er jo de kuleste damene i verden, sier Vibeke Oskal.

Forestillingen handler om dansebandsangerinnene Torill og Linda, som er på vei hjem til Oslo etter et gig. Men midt i Gudbrandsdalen punkterer bilen, og damene får tid til å reflektere over livene og drømmene sine.

- Det er en hyllest til sangere som synger for livet hver helg og aldri får kred, forklarer Christel.

- Alle kjenner en Torill eller Linda, som har en karriere som aldri helt skyter fart. Det handler om å ikke gi opp, supplerer Vibeke.

Små advarsler Kabareten har fått støtte fra Fond for utøvende kunstnere og Fond for frilansere, og skuespillerne er spente på publikums respons.

- Det er jo uansett bedre å floppe enn å ikke prøve. Prosessen er uansett lærerik, sier Christel.

- Føler du ekstra prestasjonspress som datter av Øivind Blunck?

- Nei. Jeg har ikke opplevd å bli sammenliknet. Jeg har funnet fram til min egen stil, sier hun.

- Har han oppfordret deg til skuespilleryrket?

- Nei. Han har heller hvisket noen små advarsler, som «du veit det kan være litt tøft innimellom». Nå synes han det er veldig hyggelig. Han er mer nervøs enn meg når jeg skal på scenen, da er han nesten ikke tilsnakkende, ler hun.

- Ikke unaturlig Øivind Blunck synes ikke det er unaturlig at datteren tar opp skuespillertråden.

- Mange barn av skuespillere gjør jo det. Jeg har prøvd å ikke legge føringer i noen retninger. Det er mange om beinet, men også mye glede i yrket. Jeg ønsker henne selvfølgelig hell og lykke, sier Øivind Bluck på telefon.

Christel Blunck og Vibeke Oskal er bevisste på at de har valgt tøffe yrker.

- Men jeg tror jeg hadde angret mer hvis jeg hadde gjort noe annet, sier Christel.

- Det er et utleverende yrke vi har valgt. Men hvis folk går hjem etter forestillingen og har kost seg, har vi oppnådd det vi vil, sier Vibeke.

 SPENT PAPPA: Øivind Blunck er spent på datterens forestilling. - Hun har lånt en gammel bil av meg , men ellers vet jeg lite om showet, sier han. Foto: Lars Eivind Bones
SPENT PAPPA: Øivind Blunck er spent på datterens forestilling. - Hun har lånt en gammel bil av meg , men ellers vet jeg lite om showet, sier han. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

BOBLEBAD: Christel Blunck og Vibeke Oskal håper forestillingen blir som et deilig, lite boblebad for publikum. Foto: Lars Eivind Bones
BOBLEBAD: Christel Blunck og Vibeke Oskal håper forestillingen blir som et deilig, lite boblebad for publikum. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer