Kristen Stewart:

Bedt om å skjule legningen

«Twilight»-stjerna går hardt ut mot kritikerne i nytt intervju.

ÅPEN: Skuespilleren har vært åpen om legningen sin og ytrer seg om hvordan det har påvirket karrieren i nytt intervju. Foto: NTB Scanpix
ÅPEN: Skuespilleren har vært åpen om legningen sin og ytrer seg om hvordan det har påvirket karrieren i nytt intervju. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det har gått noen år siden Kristen Stewart (29) ble stjerne over natta etter at hun kapret en av hovedrollene i «The Twilight saga»-filmene.

Meningene rundt skuespilleren har det siste tiåret vært delte. Mens enkelte har hyllet henne, har andre anklaget henne for å være utakknemlig og arrogant. Stewart er nemlig ikke akkurat kjent for å smile på bilder, og hun har tidligere uttalt at hun ikke har trivdes med å få så mye uønsket oppmerksomhet.

En annen ting 29-åringen har uttalt seg åpent om er sin egen legning, og hun har blitt knyttet til en rekke kvinner de siste åra, deriblant modellen Stella Maxwell (29).

- Ikke hold hender

Nylig snakket stjerna ut i et intervju med Harper's Bazaar, hvor hun blant annet avslørte noen tips hun har fått fra folk med «gammeldags tankegang».

- Du kan ikke gå ut med personen du er sammen med, du kan ikke snakke om det i intervjuer. Jeg ble informert av en med gammeldags tankegang som mente at man må bevare karrieren sin, suksessen og produktiviteten foran alt, forklarer hun og fortsetter:

- Og det er folk som ikke liker deg, og som ikke liker at du går ut med jenter som ikke liker at du identifiserer deg som lesbisk, men så kan man heller ikke stemple seg selv som heterofil, så hvem er man da egentlig?

SEG SELV: Kristen Stewart er ikke lengre redd for å være seg selv i rampelyset. Her med fans under filmfestivalen i Venezia. Foto: NTB Scanpix
SEG SELV: Kristen Stewart er ikke lengre redd for å være seg selv i rampelyset. Her med fans under filmfestivalen i Venezia. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuespilleren har også opplevd å bli fortalt direkte at hun ikke bør være seg selv.

- Jeg har rett og slett blitt fortalt «Hvis du vil gjøre deg selv en tjeneste, ikke hold hender med kjæresten din offentlig. Da kan det hende du lander en rolle i en «Marvel»-film». Slike folk jobber jeg rett og slett ikke med, forteller hun og legger til at hun ikke kunne brydd seg mindre hvordan legningen påvirker karrieren hennes.

Kristen Stewart og Robert Pattinson sammen igjen - på lerretet. Vis mer

Inspirert av de yngre

Til Harper's Bazaar snakker hun også om hvordan den yngre generasjonen har inspirert henne til å være selvsikker i bransjen. 29-åringen gir dem æren for at hun har innsett at man ikke trenger å stemple seg selv med en legning.

- De har disse sinnssyke agendaene, for ikke å snakke om selvtilliten! Det er forvirrende, de er så unge! sier hun.

Stjerna vil nemlig verken stemple seg selv som lesbisk eller biseksuell, og mener at evolusjonen har kommet dit at veldig mange har blitt tvetydige på dette området. På mange måter har hun blitt eksempelet for denne tvetydigheten, noe hun trives med - så lenge det gjør seksualitet enklere for andre.

Må like rampelyset

Da Stewart slo gjennom som 18-åring hadde hun spilt i en rekke filmer i åtte år allerede. Etter at hun kom inn i rampelyset har hun blitt stemplet som en som ikke fortjener posisjonen sin, dette som tidligere nevnt på grunn av at hun har sett ukomfortabel og sur ut i mange sosiale settinger.

Skuespillerstjerna har tidligere reflektert over denne epoken i livet sitt, og har tidligere innrømmet overfor Vanity Fair at hun ble påvirket av at folk misforsto henne den gangen.

- Jeg tror jeg har vokst fra det, men tidligere pleide jeg å bli veldig frustrert over at jeg ikke frivillig søkte oppmerksomheten, og dermed framsto jeg som en drittsekk, fortalte hun og la til:

- Jeg er på ingen måte en rebell. Jeg er på ingen måte en som går mot strømmen. Jeg vil bare at folk skal like meg.