Donald Trump:

- Begrav ham på nazi-kirkegården

Hollywood-stjerna går hardt ut mot den sittende presidenten.

BLIR GRILLA: Donald Trump får hard medfart av skuespiller Alec Baldwin, som går langt i å sammenlikne den sittende presidenten med en nazist. Foto: MANDEL NGAN / AFP, NTB
BLIR GRILLA: Donald Trump får hard medfart av skuespiller Alec Baldwin, som går langt i å sammenlikne den sittende presidenten med en nazist. Foto: MANDEL NGAN / AFP, NTB Vis mer
Publisert

Gjennom sine fire år i Det hvite hus har Donald Trump fått passet påskrevet flere ganger. Det er ikke bare politikere og velgere som slenger med leppa mot presidenten - flere av Hollywoods største profiler har også gått hardt ut en rekke ganger.

En av disse profilene er skuespiller og komiker Alec Baldwin. Han vil trolig huskes best for sine elleville Trump-parodier i det populære sketsjprogrammet «Saturday Night Live», der han lørdag etter lørdag har satt seg i sminkestolen for å bli transformert til presidenten.

Samtidig har han vært en tydelig motstander av presidentens politiske prosjekter, og har støttet demokratenes kandidater ved både valget i 2016 og det nå i november.

PARODI: Skuespiller Alec Baldwin har fått kritikk for de ulike parodiene på president Donald Trump. Video: NTB Vis mer

Kalles nazist

Derfor kommer det kanskje ikke som noen overraskelse at han nok en gang sparker hardt mot presidenten. Denne gangen har han gått ekstra langt. Baldwin sammenlikner nemlig Trump med en nazist.

Fra kontoen til HAB Foundation, som er en stiftelse han og kona Hilaria driver sammen, skriver han akkurat det han mener:

«Begrav Trump på en naxi-kirkegård og putt et hakekors på graven hans. Brorparten av det amerikanske folket har tatt det riktige valget. Trump er en galing», skriver han til sine en million følgere.

Meldingen har ikke gått upåaktet hen i amerikanske medier. Blant andre Fox News har skrevet om den hardtslående uttalelsen. Trump er flere ganger blitt omtalt som nazist, blant annet fordi han nektet å slå hardt ned mot høyreekstreme grupper under en av de første debattene mot Joe Biden.

Baldwin var åpenbart i angrepsmodus da han skrev meldingen, for han fulgte raskt opp med flere liknende uttalelser.

VELKJENT: Alec Baldwin har gjort stor suksess som Donald Trump-etterligner de siste åra. Her fotografert i 2017. Foto: Rosalind O'Connor/NBC via AP, NTB
VELKJENT: Alec Baldwin har gjort stor suksess som Donald Trump-etterligner de siste åra. Her fotografert i 2017. Foto: Rosalind O'Connor/NBC via AP, NTB Vis mer

Han gjorde blant annet narr av presidentens Twitter-melding, der han erklærte at han hadde vunnet valget - selv om det ikke stemmer overens med antall valgmenn han har vunnet.

Baldwin brukte også noen Twitter-meldinger på å hylle Joe Biden og Kamala Harris, som han stemte på i årets presidentvalg. De overtar etter planen Donald Trump og Mike Pences stillinger 20. januar, om alt går etter planen.

Den sittende presidenten har likevel gjort det tydelig at han ikke kommer til å gå av med det første, og det blir dermed spennende å se hva som skjer. Han har for øvrig ikke kommentert den sterke Twitter-meldingen fra Baldwin foreløpig.

Tydelig standpunkt

Hvorvidt Alec Baldwin skal slutte å parodiere presidenten på direktesendt tv er heller ikke kjent, men han har hele sin karriere vært kjent for å sparke hardt. Dermed er det trolig ikke siste gang vi får møte «Donald Trump» på «Saturday Night Live».

Baldwin har, som nevnt, ikke lagt skjul på hvor han står politisk. I oktober tok han et tydelig klima-standpunkt, da han valgte å hylle norske Gunhild Stordalen i et innlegg på Instagram.

Hun leder som kjent EAT Foundation. Stiftelsen ble startet av Stordalen Foundation, og jobber for å samle politikere, næringsliv og akademia til å samarbeide om en sunnere og mer bærekraftig matindustri.

De siste åra har stiftelsen fått mye oppmerksomhet. I september ble det blant annet kjent at Stordalen får en lederjobb på FN-toppmøtet om mat og bærekraft neste år.

«Jeg er glad for at min venn Gunhild Stordalen og hennes EAT Foundation har foreslått en agenda med sju steg, som oppfordrer myndighetene i G20-landene, inkludert USA, til å snu krisen til en historisk mulighet for å endre skjebnene våre», skrev Baldwin om Stordalen.

Han la ut et bilde sammen med sin kone Hilaria Baldwin og Stordalen, som på kort tid ble likt av tusenvis.

Ifølge NRK møttes Stordalen og Baldwin-paret i New York for første gang i fjor. Ekteparet hadde latt seg fascinere av en EAT-rapport, og hadde bestemt seg for å kutte ut kjøtt helt. Heller ikke barna skulle få kjøtt.

- Vi må lage det mer billig og det må være lett tilgjengelig. Å lære noen noe nytt er alltid skummelt, spesielt når det kommer til mat, sa Hilaria Baldwin til statskanalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer