Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Meghan og Harrys bryllup:

Begynte å fnise da ekteskapsløftene ble lest opp. Nå avslører venninne hvorfor

- Vi hørte det godt.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle giftet seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prins Harry (33) og Meghan Markle (36) har skapt daglige overskrifter etter at de ga hverandre sitt ja 19. mai, og fortsetter å servere internett detaljer fra sin storslåtte bryllupsdag.

Denne gang er det snakk om en sekvens fra selve seremonien i ærverdige St. George's Chapel, en klokketime som ble fulgt av millioner av tv-seere fra alle verdenshjørner.

Det var da biskopen skulle ta fatt på sin del av jobben under vielsen, og lese opp Harry og Meghans ekteskapsløfter, at mange la merke til hvordan brudeparet trakk litt ekstra på smilebåndene.

ÉN: Harry og Meghan fniste både til hverandre og biskopen under vielsen. Foto: NTB Scanpix
ÉN: Harry og Meghan fniste både til hverandre og biskopen under vielsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
TO: Harry og Meghan fniste både til hverandre og biskopen under vielsen. Foto: NTB Scanpix
TO: Harry og Meghan fniste både til hverandre og biskopen under vielsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
TRE: Harry og Meghan fniste både til hverandre og biskopen under vielsen. Foto: NTB Scanpix
TRE: Harry og Meghan fniste både til hverandre og biskopen under vielsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Var helt stille

Hertugparets mystiske fnising ble senere utgangspunkt for flere overskrifter, alle i kjærlig og positiv forstand, der flere har spurt seg hva som egentlig foregikk i det småkomiske øyeblikket.

Meghans skuespillervenninne, Janina Gavankar (37), sitter visstnok på svaret.

I et intervju med magasinet Town & Country forteller 37-åringen, som var en selvskreven gjest i bryllupet, at den milde latterkula skyldtes noe som skjedde på utsiden av kirken.

- Noe av det som fikk mange av oss til å le, var lyden fra folkemengden utenfor kirken. Alle begynte å juble da ekteskapsløftene ble lest opp, og vi hørte det godt. Inni kirken var det jo helt stille, forteller Gavankar til magasinet.

GOD VENNINNE: Janina Gavankar avbildet under bryllupet i Windsor Castle forrige helg. Foto: NTB Scanpix
GOD VENNINNE: Janina Gavankar avbildet under bryllupet i Windsor Castle forrige helg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

37-åringen, som er kjent fra tv-serier som «True Blood», «The Vampire Diaries» og «Who's Afraid of Vagina Wolf?», forteller videre at alle først forsøkte å holde maska.

Håndplukket på forhånd

- Men det smeltet rett og slett hjertene våre, sier hun.

Menneskene som fikk brudeparet og flere gjester til å humre, 2640 personer for å være nøyaktig, var på forhånd håndplukket til å stå utenfor St. George's Chapel på bryllupsdagen. Hensikten var at et representabelt utvalg av folket, som fikk se de nygifte etter vielsen, skulle føle seg som en del av feiringen.

GÅR OPP KIRKEGULVET: Meghan Markle ankommer kirken i Windsor-slottet. Video: AP Vis mer

I intervjuet med Town & Country røper også Janina Gavankar flere detaljer fra den private etterfesten som fant sted senere på kvelden. Skuespilleren forteller blant annet at gjestene danset til morgengry.

- Det var en vakker dag og en bekymringsfri kveld, forteller hun.

200 personer var invitert til den private bryllupsfesten, der bruden hadde byttet til en annen kjole for anledningen. Den hvite, stroppeløse kjolen var designet av den anerkjente designeren Stella McCartney.

Hyllet Diana

Meghan hadde også byttet smykker, til et par øredobber og en ring med turkis sten. Ifølge Harper's Bazaar har ringen tidligere tilhørt prinsesse Diana.

Flotte bilder fra en flott dag! ❤️💍😭 Vi gratulerer! 📷 NTB Scanpix

A post shared by Dagbladet (@dagbladet) on

På bryllupsdagen valgte brudeparet å inkludere Harrys avdøde mor på flere måter. Ved siden av ovennevnte ring inneholdt også Meghans brudebukett en spesiell hyllest til Diana, der den avdøde prinsessens favorittblomst, forglemmegei, var å se blant de selvplukkede blomstene.

Under selve seremonien i St. George’s Chapel var kirken dessuten pyntet med Dianas andre favorittblomst, hvite roser.

Senere har det også kommet fram at salongsofaen som ble brukt på de offisielle bryllupsbildene var en spesiell hyllest til Diana.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!