<strong>NYE DETALJER:</strong> Skuespiller og sanger Olivia Newton-John har langt framskreden brystkreft. Nå gir hun offentligheten innsikt i den krevende tilværelsen. Foto: NTB Scanpix
NYE DETALJER: Skuespiller og sanger Olivia Newton-John har langt framskreden brystkreft. Nå gir hun offentligheten innsikt i den krevende tilværelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Olivia Newton-John:

Behandlet i skjul: Måtte lære seg å gå på nytt

Olivia Newton-John har brystkreft i stadium fire.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I januar gikk familien til «Grease»-stjerna Olivia Newton-John (70) ut og dementerte rykter om at skuespilleren bare «hadde uker igjen å leve», slik en rekke medier hadde rapportert.

Til tross for en oppløftende kunngjøring, er det ingen hemmelighet at Newton-Johns helse har vært skrantende de siste åra. 70-åringen er rammet av kreft for tredje gang, og kunne nylig meddele at hun har langt framskreden brystkreft.

I et større intervju med People Magazine forrige uke, forklarte Newton-John at hun i disse dager bruker alternativ medisin, i form av cannabis, for å lindre smertene fra sykdommen - som har nådd stadium fire.

<strong>TØFT:</strong> Olivia Newton-John avslører detaljer rundt sykdomsforløpet. Her avbildet i 2017. Foto: NTB Scanpix
TØFT: Olivia Newton-John avslører detaljer rundt sykdomsforløpet. Her avbildet i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ingen visste

Som følge av den intensive behandlingen, har skuespilleren fått kjenne konsekvensene i form av mye ubehag og redusert funksjonskapasitet. Mange av detaljene rundt sykdomsforløpet er derimot holdt unna offentligheten.

I et nytt intervju med ET Online, røper 70-åringen imidlertid at hun i 2018 måtte lære seg å gå på nytt.

Opptreningen foregikk i all hemmelighet på stjernas eget senter for kreftbehandling i Australia i 2018, etter å ha fått påvist en svulst i ryggraden i 2017.

- Ingen visste at jeg var der. (...) Jeg ville ikke at folk skulle vite at jeg var på sykehuset, sier hun til ET Online.

- Brukte gåstol

For å unngå uønsket oppmerksomhet, var det nødvendig for Newton-John å kle seg i plagg som dekket hode og ansikt.

- Jeg måtte lære meg å gå igjen, og brukte gåstol. Jeg hadde på meg lue, solbriller og masker, slik at ingen ville gjenkjenne meg, sier hun.

Ifølge nettstedet skal Newton-John etter forholdene føle seg bra. Stjerna gikk også selv ut mot ryktene om at hun ligger for døden, i en video på sosiale medier 3. januar.

- Jeg vil bare fortelle at ryktene om min død er sterkt overdrevet, for å sitere et meget berømt sitat, uttalte hun og fortsatte:

- Jeg har det bra, og jeg vil ønske dere alle et så lykkelig og sunt 2019 som overhodet mulig.

Mistet faren

Newton-John opplevde sitt store gjennombrudd i filmen «Grease», der hun spilte mot blant andre John Travolta.

Saken fortsetter under:

Etter filmsuksessen satset hun på en sangkarriere med album som gang på gang nådde hitlista. Det var imidlertid albumet «Physical» i 1981 som ble hennes store suksess, og musikkvideoene til plata ga henne en Grammy-pris.

Rent privat har det ikke vært like enkelt. Da Newton-John fikk dattera Chloé i 1985, valgte hun å ta en pause for å tilbringe tid med familien. Sju år seinere planla hun et stort comeback med ny plate og turné, men måtte avlyse alt da hun samme helg som faren døde, ble diagnostisert med brystkreft.

Konstruerte sin egen «død»

I 1995 gikk hun og ektemannen Matt Lattanzi (57) hver til sitt etter elleve år sammen. Deretter, tolv år seinere, forsvant hennes daværende kjæreste, kameramannen Patrick McDermott, på mystisk vis under en fisketur.

Etterpå kom det riktignok fram at McDermott, bisart nok, hadde konstruert sin egen «død», flyttet til Mexico og forelsket seg i en ti år yngre kvinne.

To år etter McDermotts «forsvinning» ble Newton-Johns datter Chloe rammet av spiseforstyrrelsen anoreksi, og i 2013, samme år som skuespilleren og artistens søster Rona døde av kreft, sto Chloe også fram og fortalte om sitt dopmisbruk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer