Ari Behn:

Behns kunst utsolgt på minutter

Etterspørselen etter Ari Behns kunst har de siste dagene vært så enorm at det har bydd på problemer.

ENORM ETTERSPØRSEL: Etter at Ari Behn gikk bort første juledag har etterspørselen vært enorm rundt hans verk. Foto: NTB Scanpix
ENORM ETTERSPØRSEL: Etter at Ari Behn gikk bort første juledag har etterspørselen vært enorm rundt hans verk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Helt siden den tragiske nyheten om at Ari Behn hadde gått bort kom første juledag, har det naturligvis vært rettet en hel del oppmerksomhet mot den avdøde forfatteren og kunstneren.

Behn har vært en del av den norske offentligheten i flere tiår, som forfatter, som ektemann og seinere eksmann av prinsesse Märtha Louise (48), og som billedkunstner.

Sitt skrivende gjennombrudd fikk han med novellesamlingen «Trist som faen» i 1999, som solgte over 100 000 eksemplarer. I 2018 slo han for alvor gjennom som kunstmaler. I Norge hadde han langt over 50 pop up-utstillinger over hele landet, og i fjor solgte han malerier for over 5,7 millioner kroner.

Enorm etterspørsel

Torsdag kveld kunne Galleri Graff, som stilte ut flere av Behns verk, meddele på sine Facebook-sider at etterspørselen på kunstnerens trykk var så stor at nettsida deres krasjet.

Iren Graff Lilleng (63), daglig leder og medeier i Galleri Graff, forteller til Dagbladet at de mottok flere hundre bestillinger, trolig flere enn antall verk Behn har laget.

- Meldingen om hans bortgang kom vel rundt klokka 21.05, og allerede 21.08 tikket første bestilling inn, forteller Graff Lilleng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer