Prinsesse Madeleine:

Beholder leiligheten etter sjokk-avgjørelsen

- Hennes bosituasjon påvirkes ikke av denne beslutningen.

LITEN PÅVIRKNING: Etter det svenske kongehusets endringer, kommer det fram at prinsesse Madeleine ikke vil bli påvirket i særlig stor grad. Foto: NTB Scanpix
LITEN PÅVIRKNING: Etter det svenske kongehusets endringer, kommer det fram at prinsesse Madeleine ikke vil bli påvirket i særlig stor grad. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag formiddag skapte det svenske kongehuset overskrifter i internasjonal presse, etter at hoffet i en pressemelding skrev at prinsesse Madeleine (37) og Chris O'Neill (45), og prins Carl Philip (40) og prinsesse Sofia (34) sine barn ikke lenger kommer til å tilhøre kongehuset.

De vil riktignok alltid være en del av den kongelige familien, men vil i motsetning til kronprinsesse Victorias (42) barn få større frihet til å forme sin egen framtid.

Da endringene ble kjent dukket en rekke spørsmål opp, blant annet hva gjelder apanasje, i tillegg til Madeleine og Carl Philips roller.

Nå kan hoffets informasjonssjef, Margreta Thorgren, fortelle at det ikke kommer til å bli noen drastisk endring for de to. Ei heller hvor mye de deltar på offentlige tilstelninger, ifølge Expressen.

Beholder leiligheten

- Akkurat nå så gjelder kongens avgjørelse prinseparet og prinsesseparets barn. Det innebærer at det for prins Carl Philip, prinsesse Sofia og prinsesse Madeleine, egentlig ikke er noen forandringer. Hvis kongen trenger hjelp med offisielle oppdrag, kommer de til å fortsette å utføre disse slik det ser ut nå, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer