Emilia Clarke:

Beklagelse etter «tykk jente»-uttalelse

«Game of Thrones»-stjerna ble omtalt som liten og tykk. Nå får hun unnskyldning.

KLEIN STEMNING: En uttalelse om skuespiller Emilia Clarke skapte klein stemning i salen. Foto: Christine Chew/UPI/Shutterstock/NTB
KLEIN STEMNING: En uttalelse om skuespiller Emilia Clarke skapte klein stemning i salen. Foto: Christine Chew/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Den kjente skuespilleren Emilia Clarke (35), kjent fra «Game of Thrones», mottar unnskyldning etter en uheldig seanse under lanseringen av «House of the Dragon», som er en ny oppfølger til «Game of Thrones».

Patrick Delanys, administrerende direktør i Foxtel, omtalte skuespilleren som «liten og tykk» og skaper nå overskrifter.

- Lille, tykke jenta

- Jeg tenkte «Hva er det der showet med den lille, tykke jenta som går inn i flammene?», sa han og refererte til «Game of Thrones» -hovedpersonen Daenerys, som spilles av Clarke.

TRAILER: Dette er de første kippene fra «Game of Thrones»-oppfølgeren. Video: HBO. Vis mer

Nå har en talsperson for Foxtel bedt om unnskyldning for direktørens kommentar. Talspersonen hevder det var et forsøk på selvironisk humor, det skriver The Guardian.

- På vegne av Mr. Delany beklager Foxtel Group hvis hans kommentar ble misforstått eller oppfattet som krenkende, heter det i uttalelsen.

STOR STJERNE: Emilia Clarke ble superstjerne etter å tatt verden med storm i Game of Thrones. Foto: Rune Hellestad/UPI/Shutterstock/NTB
STOR STJERNE: Emilia Clarke ble superstjerne etter å tatt verden med storm i Game of Thrones. Foto: Rune Hellestad/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer

Klein latter

Det skal også ha vært meningen å påpeke at «Game of Thrones» tok en nokså ukjent skuespiller og kastet henne inn i rampelyset.

- Emilia Clarke gikk fra å være relativt ukjent til å bli en av de mest gjenkjente og mest elskede skuespillerne innen film og TV, sier talspersonen.

Clarke var ikke selv til stede under lanseringen, men ifølge The Guardian skal det ha oppstått klein latter i salen da «liten og tykk»-utsagnet kom.

- Jeg følte at de forventet at vi skulle le med, men folk som var i rommet var åpenbart sjokkert av det, har en som var til stede uttalt ifølge avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer