Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins Joachim:

Beklager etter coronafest

Etter hard kritikk de siste dagene uttaler prinsen seg om hendelsen.

BEKLAGER: Prins Joachim (28) har nå gått ut med en offentlig unnskyldning etter at han var på fest i Spania. Foto: NTB scanpix
BEKLAGER: Prins Joachim (28) har nå gått ut med en offentlig unnskyldning etter at han var på fest i Spania. Foto: NTB scanpix Vis mer

I helga ble det kjent at den belgiske prinsen Joachim (28), nevø av Belgias konge, Philippe, reiste fra hjemlandet til Spania i slutten av mai for en praktikantjobb. I forrige uke dro han på fest i byen Córboda, hvor han var én av 27 festdeltakere.

Prinsen beklager nå hendelsen, skriver BBC.

- Jeg ber om unnskyldning for å ikke respektere karantenetiltakene i løpet av reisen min. I disse vanskelige tider vil jeg ikke fornærme noen, sier han i en uttalelse.

Videre sier prinsen at han angrer veldig på handlingene sine, og at han er villig til å akseptere konsekvensene.

- Må straffes

Den spanske byens coronatiltak innebærer at det ikke er tillatt med flere enn 15 mennesker samlet på et arrangement. BBC skriver at spansk politi nå har startet en etterforskning av festen, og dem som viser seg å ha brutt reglene risikerer bot på opp til 10 000 euro, tilsvarende 108 000 norske kroner.

- De har satt oss alle i fare. Og det må straffes med full utstrekning av loven, sier sjef for byens sikkerhet, Miguel Ángel Torrico, ifølge Brussels Times.

HYGGELIGE TIDER: Etter at Linn og Øystein fant kjærligheten i vårens «Ex on the beach», har kjæresteparet nærmest flyttet sammen etter at de kom tilbake til Norge. Nå forteller de hvordan den siste tiden har vært. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/Rød Løper Vis mer

Alle festdeltakerne skal nå være i karantene, inkludert den belgiske prinsen. Han skal ha testet positivt for covid-19, og har milde symptomer på sykdommen forårsaket av viruset.

Prins Joachim er for øvrig kjæreste med spanske Victoria Oritz, som er fra Córdoba.

Spania hardt rammet

Prins Joachim er den yngste sønnen til prinsesse Astrid av Belgia (57), søsteren til kongen. Det gjør ham til den tiende i arverekken.

Prins Joachim er kjent for å holde en lav profil i offentligheten. Han har vært i militæret, samt jobbet innen finanssektoren. I fjor ble det kjent at han skulle ta opp sine studier på det prestisjetunge universitetet Harvard i USA.

Prins Joachim skal ha reist til Spania til tross for at det kort tid i forveien ble kjent at det hadde brutt ut smitte i det belgiske kongehuset - uten at de klarte å spore smitten.

Spania er blant landene som ble hardest rammet av coronaviruset da det først startet å herje i Europa. En kvart million er registrert smittet, og i underkant av 30 000 mennesker har mistet livet som følge av pandemien. Antall nye smittetilfeller har imidlertid sunket drastisk den siste tida, som følge av svært strenge tiltak.

Allerede smitte

Prins Joachims onkel, prins Laurent, bekreftet tidligere i mai at det hadde blitt påvist smitte i de kongelige rekker. Den gang ville han ikke si noe om hvem i kongefamilien som var blitt smittet.

VILL REALITY: TV-programmet «The Swan» fra 2004 fikk mye kritikk. Se hvorfor! Video: Rød Løper Vis mer

Selv om han ikke fortalte konkret hvem som var syke, var det trolig noen i husholdningen - for hele familien hadde da lenge sittet i karantene. De som var syke var blitt isolerte, mens resten av familien har sittet i karantene siden i mars.

Han kunne derimot betrygge med at symptomene ikke var så alvorlige at noen måtte innlegges. På grunn av situasjonen i Belgia ville familien trolig ikke forlatt hjemmet på en stund uansett, men han la ikke skjul på at situasjonen likevel var krevende.

- Vi har bare gått utendørs for å handle og for å trene, sa han, mens han ba den belgiske befolkningen om å følge rådene fra myndighetene tett.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!