Thomas Alsgaard:

Beklager oppførselen

Legger seg flat etter krangelen på «71 grader nord -team».

TATT PÅ SENGA: Elisa Røtterud skjønte lite da hennes partner Thomas Alsgaard «snappet» under en tur i «71 grader nord - team». Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne vinteren kunne seere følge spent med på en ny versjon av det kjente TV-konseptet «71 grader nord», nemlig «71 grader nord - team». I den nye versjonen ble åtte kjendiser fordelt i par, hvor de i kjent stil konkurrerte om å komme først i mål i vakker, norsk natur.

En av deltakerne i årets sesong var tidligere langrennsløper Thomas Alsgaard (50). For tiden er han aktuell med podkasten «Alsgaard & Olafsen» som han har sammen med Helene Olafsen (32).

I en fersk episode kan de avsløre at det opprinnelig var Olafsen som skulle være Alsgaards makker på tur. Det ble imidlertid ikke noe av ettersom Olafsen ble gravid, og Alsgaard havnet da i par med journalist og eventyrer Elisa Røtterud (42).

VINNERE: Årets vinnere av «71 grader nord - team» er kåret, og vi har tatt en prat med en av dem. Video: Rød Løper/Discovery+. Reporter: Luna Lea Vis mer

Det viste seg etter hvert at de ikke var en like god match. Etter et par dager på tur sammen snudde nemlig den gode stemningen seg fort, etter en ganske så heftig krangel.

- Man får aldri fri

I podkasten forteller Alsgaard sin side av saken.

Han forklarer at han som introvert fikk nok etter å ha fått flere kommentarer fra Røtterud, som han beskriver som en person som er «helt på den andre siden av skalaen enn meg».

- Vi var på tur i fire uker og man er to sammen hele tiden. Selv de mest hardbarka ekteparene er ikke så mye sammen, det var 24 timer i døgnet. Gikk jeg sju meter unna var de sånn: «stopp, det er ikke lov å gå alene, dere skal gå sammen». Man får aldri fri, forteller han i podkasten.

50-åringen er også ærlig om at han har følt på utfordringer hele livet som introvert og sliter blant annet med sosial angst. Selv om han forteller at han ikke har noe behov for å forsvare seg selv, vil han beklage.

TÅRER: Det blir tårevått når en av deltakerne bryter sammen under kveldens episode av «71 grader nord - team». Video: Luna Lea/Discovery+ Vis mer

- Det er bare å legge seg langflat og beklage. Uansett så skal man ikke oppføre seg sånn mot hverandre, man skal prøve å vise respekt og takle ting på en ordentlig måte, innrømmer han i podkasten.

I en melding til Dagbladet kan Røtterud gratulere Alsgaard med podkastdebuten:

- Jeg gratulerer Alsgaard med podkast! Moro for han at han stadig søker rampelyset, skriver hun, og legger til at hun ikke har hørt den aktuelle podkastepisoden.

Alsgaard har hittil ikke besvart Dagbladet henvendelser.

Ingen kontakt

Etter deltakelsen var Alsgaard klar i sin tale i et intervju med Romerikes Blad:

- Vi skal ikke på tur sammen igjen i hvert fall - det kan jeg si 100 prosent sikkert. Det skjer ikke. Men sånn er det.

Selv om laget hadde sine utfordringer, gikk Alsgaard og Røtterud helt til topps og kan kalle seg for de første vinnerne av «71 grader nord - team».

AVSLØRER: Victoria Tolaas, kjent fra «Norges tøffeste» og «71 grader nord team», forteller nå at hun kunne dukket opp i populært program. Video: Rød Løper, Celina Morken / TV 2 / NRK. Reporter: Henriette Eilertsen / Thea Hope Vis mer

Da Dagbladet snakket med Røtterud etter finalen, kunne hun fortelle at de ikke har noe kontakt i dag.

- Vi har ikke kontakt i dag. Det forblir mellom oss i gruppen. Jeg har jo hatt svært god kontakt med de andre deltakerne og vært på mange hyggelige middager, men noe utover det har jeg ikke noe behov for å kommentere.

Som premie fikk vinnerlaget en bil på deling, som Røtterud har bestemt seg for å kjøpe ut Alsgaard fra.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer