Shabana Rehman:

Bekrefter kjæreste

Shabana Rehman kjemper for sitt eget liv. Samtidig har hun funnet kjærligheten.

LYSGLIMT: Shabana Rehman kjemper sitt livs største kamp, men midt i kampen fant hun kjærligheten. Foto: Espen Solli
LYSGLIMT: Shabana Rehman kjemper sitt livs største kamp, men midt i kampen fant hun kjærligheten. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april ble det kjent at komiker og samfunnsdebattant Shabana Rehman (45) hadde blitt alvorlig syk, og at hun kjemper sitt livs største kamp. Det fortalte hun i et intervju med Se og Hør.

45-åringen har fått påvist bukspyttkjertelkreft med spredning, og i skrivende stund kjemper hun fremdeles mot den dødelige sykdommen.

Den brutale dødsdommen fikk hun på samme tid som «Farmen kjendis» ble sendt på TV 2. Mens seerne koste seg med deltakernes opplevelser på gården, var hun på Akershus universitetssykehus der hun øyeblikkelig ble lagt inn.

I et nytt, eksklusivt intervju med Se og Hør røper Rehman nå at hun har fått seg kjæreste i Petter Simonsen (49).

KLINSJ: «Farmen Kjendis» er så vidt i gang, og allerede kan vi se en konflikt utspille seg mellom Shabana Rehman og Dorthe Skappel. Det gikk så langt at en av dem ønsket å trekke seg nesten før spillet hadde startet. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Magisk og skummelt

- Jeg forstår at det kan framstå rart at et forhold etableres når livssituasjonen skulle tilsi noe helt annet. Det er både magisk og skummelt på samme tid. Jeg tenkte «Fy søren. Petter er ikke skuddredd». Det er ikke jeg heller, men det er klart at det krever mot av oss, forteller hun ærlig til bladet.

FANT KJÆRESTE: I tirsdagens utgave av Se og Hør forteller Shabana Rehman om at hun fant kjæreste i dødskampen. Faksimile: Se og Hør
FANT KJÆRESTE: I tirsdagens utgave av Se og Hør forteller Shabana Rehman om at hun fant kjæreste i dødskampen. Faksimile: Se og Hør Vis mer

Selv om Rehman har funnet et lysglimt, innrømmer hun at det ferske paret er smertelig klar over hva som venter dem: Det uvisse.

- Jeg kan forstå hvordan mennesker visner og forsvinner når de er syke, for vi tåler ikke så mye smerte. Da velger kroppen det som er komfortabelt - å visne mer og mer for hver dag. Men jeg opplever at jeg begynner å våkne igjen gjennom kjærligheten, forteller Rehman takknemlig i det eksklusive intervjuet.

Flere helseutfordringer

Da Rehman tidligere i år fortalte om kreftdiagnosen, var ikke det første gang hun åpnet opp om egen helse.

I januar fortalte hun overfor Dagbladet at hun tre år tidligere hadde nådd bunnen helsemessig.

KREFT: Tidligere «God morgen Norge»-programleder, Eli Strand, åpner opp om kreftdiagnosen sin. Video: Filip Agnihotri. Vis mer

- Jeg har slitt med overvekt og diabetes, og stoffskifte - så jeg var ordentlig syk. Jeg har kjempet med det hele livet og man blir ganske sliten og slapp, så det er jo ikke noe hyggelig, sa hun den gangen.

Rehman fortalte at hun hadde diabetes type 2, som i stor grad regnes som en livsstilssykdom.

Da hun mistet hunden sin to år tidligere, fant hun imidlertid en måte å håndtere sorgen på som skulle vise seg å endre alt.

- Jeg begynte å løpe litt rundt i nabolaget, løp fra sorgen rett og slett. I tillegg begynte jeg med periodisk faste, så jeg fikk kontroll på blodsukkeret, sa hun i januar i år.

I august 2020 hadde Rehman gått ned 25 kilo og «spist seg frisk», hun kunne slutte på medisiner for diabetes.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

Nå står hun igjen overfor en ny helsekamp, og det er uvisst hvor det ender.

- Legene sier at jeg må bare fortsette å leve slik jeg har gjort med helsereisen min de to siste åra. Uten disse sunne grepene, ville situasjonen min nå vært enda verre. Jeg har ingen tilleggssykdommer nå, alt er på en måte klart for behandling. Men det er svært alvorlig. Legene har sagt til meg at hvis ikke behandlingen virker, overlever jeg ikke 2022, har Rehman tidligere uttalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer