Prins Harry:

Bekrefter norgesbesøket

Prins Harry kommer til Norge i februar - uten sin gravide kone.

TIL NORGE: Det britiske kongehuset har bekreftet at Prins Harry kommer til Norge i midten av februar. Foto: NTB Scanpix
TIL NORGE: Det britiske kongehuset har bekreftet at Prins Harry kommer til Norge i midten av februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere denne måneden meldte den britiske tabloidaviser at prins Harry (34), sammen med det britiske forsvaret, skal ta del i en militærøvelse i Norge. Det var imidlertid uten bekreftelse.

Nå velger derimot det britiske kongehuset å bekrefte at prins Harry skal ta turen over til Norge.

- Hertugen av Sussex skal besøkte øvelsen Clockwork for å feire 50-årsjubileet til operasjonen i Bardufoss i Norge torsdag 14. februar, skriver Kensington Palace på Twitter.

Uten kona

Dette betyr med andre ord at den britiske prinsen skal tilbringe Valentinsdagen i Norge, uten sin gravide kone, hertuginne Meghan (37). Hun blir trolig igjen i Storbritannia mens ektemannen deltar på Storbritannias største militærøvelse «mot Russland» på over 20 år.

Selv om det råder stor usikkerhet rundt prins Harrys faktiske involvering i øvelsen, kunne det norske Forsvaret bekrefte tidligere denne måneden at det kommer britiske styrker til Norge i løpet av vinteren.

I FORSVARET: Prins Harry har vært en del av det britiske forsvaret i en årrekke. Her i 2015. Foto: NTB Scanpix
I FORSVARET: Prins Harry har vært en del av det britiske forsvaret i en årrekke. Her i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Her skal de delta på en type arktisk øvelse som avholdes på jevnlig basis - vanligvis i februar eller mars.

Major Elisabeth Eikeland, pressevakt ved Forsvarets operative hovedkvarter, uttalte imidlertid til Dagbladet at hun verken kunne bekrefte eller avkrefte prins Harrys deltakelse.

- Det skal være en samtrening i indre Troms, Porsangermoen og Harstad i løpet av vinteren. Opptil 2500 soldater fra Norge, Storbritannia, USA, Tyskland og Nederland deltar, opplyste hun, og la til følgende om prinsens eventuelle deltakelse:

- Det er opplysninger som britene selv sitter med. Vi vet ikke mer enn det vi har lest i avisene, sa hun.

Saken fortsetter nedenfor.

«SKREMMENDE»: I desember 2018 ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: NTB Scanpix / Madame Tussauds Vis mer

Snart foreldre

At den britiske prinsen skal ta turen over til Norge, uten kona, vekker stor oppmerksomhet i internasjonale medier.

Ifølge blant andre People er prins Harry og hertuginne Meghans banr ventet i april, bare to måneder etter at Harry har reist til Norge.

Helt siden oktober, da hertuginne Meghan kunne avsløre at hun venter sitt første barn med den britiske prinsen, har fans og utenlandsk presse spekulert voldsomt rundt den kommende babyen.

Under et offisielt oppdrag i Birkenhead i England tidligere denne måneden, avslørte imidlertid hertuginnen flere detaljer rundt graviditeten.

I møte med den fansen røpet hertuginnen at hun er seks måneder på vei. Hun skal også ha sagt at de selv ikke vet hvilket kjønn de får.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer