John Singleton:

Bekrefter regissørens dødsfall

Etter flere motstridende meldinger, bekrefter familien nå dødsfallet.

DØD: John Singleton ble 51 år gammel. Foto: NTB Scanpix
DØD: John Singleton ble 51 år gammel. Foto: NTB ScanpixVis mer

Den Oscar-nominerte filmregissøren, manusforfatteren og filmprodsenten John Singleton er død, 51 år gammel. Det melder blant annet nyhetsbyrået AP, som viser til en uttalelse fra familien.

Her bekreftes det at 51-åringen ikke lenger bli holdt kunstig i live, og at han var omringet av familie og venner den siste tida.

Regissøren er blitt holdt i kunstig koma siden han ble rammet av et slag for knappe to uker siden.

Første svarte filmskaper

Flere internasjonale medier meldte om Singletons dødsfall tidligere mandag ettermiddag. Da gikk imidlertid Singletons PR-rådgiver ut og avkreftet dødsfallet, fordi han fremdeles skal ha blitt holdt kunstig i live.

I uttalelsen fra familien kom det fram at beslutningen om å avslutte den livsforlengende behandlingen ble tatt av familien i samråd med legene mandag.

TRAILER: Denne filmen sikret regissør John Singleton en Oscar-nominasjon i 1992, som den yngste noensinne. Vis mer

Singleton debuterte som regissør og manusforfatter med «Boyz ’n the Hood» i 1991 og ble Oscar-nominert for begge rollene. Filmen handlet om tre fargede gutter som vokste opp i en voldelig ghetto i Los Angeles. Blant skuespillerne i filmen var stjerner som Cuba Gooding Jr, Ice Cube, Angela Bassett og Laurence Fishburne.

Singleton ble med Oscar-nominasjonen den første svarte filmskaperen i regikategorien, og den yngste noensinne til å bli nominert der.