Dronning Elizabeth:

Bekymret etter dette

Flere har bitt seg merke i én spesiell detalj.

BLÅ HÅND: Dronning Elizabeth dukket denne uka opp for å ta imot den nye statsministeren i Skottland. Det har fått reaksjoner. Foto: Jane Barlow / Pa Photos / NTB
BLÅ HÅND: Dronning Elizabeth dukket denne uka opp for å ta imot den nye statsministeren i Skottland. Det har fått reaksjoner. Foto: Jane Barlow / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siste! Torsdag kom nyheten om at dronning Elizabeths (96) leger er bekymra for helsa hennes. De har anbefalt medisinsk overvåkning, opplyser Buckingham Palace i en pressemelding.

Tidligere i år kunne dronning Elizabeth feire sin 96. bursdag, og det britiske folk ser ikke ut til å være klare for å gi slipp på den regjerende monarken helt ennå.

Dronning Elizabeth har flere ganger bevist at hun ikke lar seg stoppe av hva som helst - i hvert fall ikke helsa.

Da Storbritannia denne uka fikk ny statsminister, Liz Truss, var det en strålende blid regent som tok henne imot på Balmoral Castle i Skottland tirsdag.

Nå er imidlertid den rojale fansen bekymret for dronningens tilsynelatende skrantende helse.

TID FOR KAKE: Dronning Elizabeth skulle sprette en stor kake på mektig vis. Video: AP Vis mer

Bekymret

Det er nemlig én detalj under besøket som har fått flere til å sperre opp øynene.

På de offisielle bildene kan man nemlig se en stor blågrønn flekk på monarkens hånd, i tillegg til at hun bærer på en stokk, og flere spør seg nå om det er noe alvorlig som feiler dronningen.

BEKYMRET: Flere rojale fans er nå bekymret for den britiske monarken, etter at hun dukket opp med en blå hånd. Foto: Jane Barlow / Pa Photos / NTB
BEKYMRET: Flere rojale fans er nå bekymret for den britiske monarken, etter at hun dukket opp med en blå hånd. Foto: Jane Barlow / Pa Photos / NTB Vis mer

Ifølge blant andre New York Post har nemlig flere tatt til Twitter for å uttrykke bekymring for helsa hennes.

«Hva skjer med dronningens hånd? Helt blå og lilla??» skriver en bekymret Twitter-bruker, mens flere andre hevder at den mangeårige monarken ser «skjør» ut.

«Det ser ut som dronningen lider av problemer med sirkulasjonen. Hånda hennes er jo helt blå», skriver en annen.

FANGET PÅ KAMERA: Denne kommentaren fra Dronning Elizabeth skaper stor oppmerksomhet. Foto: PA Media. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

- Avlyst mye

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at den blå hånda ikke er nytt i dronningens tilfelle.

- Jeg er ingen medisinsk ekspert, men etter som jeg forstår er ikke dette unormalt hos gamle folk. Dette er heller ikke noe nytt i dronningens tilfelle. Vi har sett disse merkene på hendene hennes på bilder tatt ved tidligere anledninger også.

Vagle forteller også at dronningen denne gangen måtte gjøre endringer for å ta imot den nye statsministeren.

- Britene er for øvrig generelt bekymret for dronningens helse for tida. Hun har avlyst mye det siste året. Dessuten måtte den nye statsministeren komme til henne i Skottland på Balmoral i stedet for slik det pleier å være. Altså at det skjer på Buckingham Palace.

KJØRTE: Mandag 23. mai besøkte dronning Elizabeth Chelsea Flower Show i vest-London. Vis mer

- Slik jeg har forstått det er hun lite mobil for tida, noe som jo slett ikke er rart i en alder av 96 år!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer