Kong Harald:

- Bekymret for ham

Kongen mener selv han var for mye borte fra barna.

ÅPENHJERTIG: I den nye boka «Kongen forteller» er kong Harald innom en rekke personlige temaer - deriblant forholdet til familien. Her er kongen og kronprins Haakon avbildet sammen i 2019. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
ÅPENHJERTIG: I den nye boka «Kongen forteller» er kong Harald innom en rekke personlige temaer - deriblant forholdet til familien. Her er kongen og kronprins Haakon avbildet sammen i 2019. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag ble boka «Kongen forteller» lansert, der man får et særdeles uvanlig møte med kong Harald (83). Boka tar for seg både for- og framtid, og baserer seg på kongens egne refleksjoner om livet. I den snakker han blant annet om hvordan familien taklet Ari Behns bortgang, og hva han tenker om sin framtid på tronen.

Kongen forteller også åpent om sitt eget familieliv, som ikke alltid har vært like enkelt. Som konge lever man åpenbart et hektisk liv, og det har i perioder blitt mye reising for monarken.

Ofte borte fra barna

I et av kapitlene, som tar for seg de mange statsbesøkene han har reist på i sin periode som konge, forklarer han at det ikke alltid har vært like enkelt å måtte forlate barna.

«Plutselig oppdaget jeg at jeg var borte i 200 døgn i utlandet. Jeg hadde jo små barn, eller vi hadde små barn. Jeg tror ikke de har tilgitt oss helt ennå at vi var så mye borte. Det var ikke bra, verken for familien eller det at jeg rett og slett var for lite i Norge», sier kong Harald, og fortsetter:

«Så vi måtte begynne å gjøre mer her hjemme.»

Kongen sier at han nærmest hadde klippekort til New York i en periode - et tydelig bilde på hvor mye han faktisk var på farten i disse åra. Det var ikke slik at dronning Sonja (83) holdt seg hjemme hele tida heller, så kronprins Haakon (47) og prinsesse Märtha Louise (49) var ofte uten foreldrene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer