Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prinsesse Marie-Esméralda av Belgia:

Belgisk prinsesse arrestert

Prinsessa er fremdeles under etterforskning.

ARRESTERT: Prinsesse Marie-Esméralda ble arrestert før helgen og er fremdeles under etterforskning. Foto: NTB Scanpix
ARRESTERT: Prinsesse Marie-Esméralda ble arrestert før helgen og er fremdeles under etterforskning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Søndag kom nyheten om at den belgiske prinsessa Marie-Esméralda (63) er blitt arrestert. Ifølge Sky News ble hun arrestert i London som følge av å ha deltatt i en klimademonstrasjon i den britiske hovedstaden torsdag.

Den 63 år gamle prinsessa skal så ha blitt ført til Camden politistasjon, men skal seinere ha blitt løslatt. Ifølge Sky News er hun nå «løslatt, men under etterforskning».

Sammen med prinsessa skal flere enn 1000 personer ha blitt fjernet fra gatene i forbindelse med demonstrasjonen.

- I dag, sammen med mange andre demonstranter, ble jeg arrestert og satt i varetekt. Klimakrisen oppfordrer oss alle til å presse myndighetene til å handle raskere, skriver hun selv på Twitter.

63-åringen er en del av det belgiske kongehuset og er tante til Belgias konge, Phillippe (59).

Jane Fonda arrestert

Arrestasjonen kommer bare få dager etter at også den amerikanske skuespilleren Jane Fonda (81) ble arrestert. Også hun ble arrestert på bakgrunn av klimademonstrasjoner.

Hun deltok i en klimademonstrasjon i USAs hovedstad Washington D.C fredag, og ble arrestert på trappene utenfor Capitol Hill, der Kongressen holder til, ifølge Independent.

Det vites ikke om skuespilleren valgte å bli arrestert med viten og vilje for å få oppmerksomhet rundt klimasaken, men på Twitter har hun delt flere innlegg hvor man ser at hun blir arrestert.

Stjerna har foreløpig ikke skrevet noe selv om arrestasjonen, men hun uttalte i forkant at hun ville være å finne blant demonstrantene hver fredag i tida framover, og at hun da også kom til å bli arrestert hver uke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media