Bella Hadid om vekttapet: - Jeg vil ha rumpa mi tilbake

Supermodellen forteller hun har gått ufrivillig ned i vekt før Victoria's Secret-showet.

STRENG DIETT: Bella Hadid avslører at hun den siste tiden har gått «ufrivillig» ned i vekt før hennes debut som Victoria's Secret-modell neste måned. Foto: NTB scanpix
STRENG DIETT: Bella Hadid avslører at hun den siste tiden har gått «ufrivillig» ned i vekt før hennes debut som Victoria's Secret-modell neste måned. Foto: NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): «Plus size»-modeller er i vinden som bare det, der blant andre supermodell Ashley Graham (28) stadig blir hyllet som et forbilde på grunn av sine former.

Hun er størrelse 16 i USA, som vil si at størrelsen hennes er rundt 48 i europeisk forståelse.

I år har også FEM-programmet «Top Model Skandinavia» fokusert på «formfulle» modeller. Poenget er å fronte et sunt kroppsideal, ifølge Discovery.

Undertøysgiganten Victoria's Secret har imidlertid måtte tåle sterk kritikk i flere år, nettopp fordi mange mener at de er med på å bygge opp under skjeve og usunne kroppsidealer med syltynne modeller.

Får kommentarer for vekta

Modell Bella Hadid (20) skal for første gang gå på catwalken som Victoria's Secret-modell når det mye omtalte undertøysshowet går av stabelen i Paris 5. desember.

Bella Hadid, som er modellsøsteren til Gigi Hadid (21) (forøvrig også modell), avslører at hun den siste tida har gått «ufrivillig» ned i vekt som følge av en streng diett og et intenst treningsregime.

Det snakker hun om i et intervju med People magazine.

- Jeg har jobbet så hardt og alle sier liksom «Åh, hun ser så tynn ut, bla, bla, bla». Jeg har spist mye proteiner hver dag og trener tre timer hver dag. Det er sprøtt, men jeg tror at hvis du går inn for noe, kan du lykkes, sier Hadid.

- Vil ha brystene og rumpa mi tilbake

20-åringen forteller at vektnedgangen har ført til at hun har mistet formene sine - noe hun ikke er særlig fornøyd med.

- Vekta mi svinger. Men det var ikke et bevisst valg å gå ned i vekt. Jeg vil ha bryster, jeg vil ha rumpa mi tilbake. Men det er ikke min feil. Vekta mi svinger, og det gjør alle andres også, og jeg tenker at om folk vil dømme meg for det, er det det verste man kan gjøre, alle er forskjellige.

MODELLSØSTRE: Gigi (t.v) og Bella Hadid har begge gjort enorm suksess innen modellbransjen. 
MODELLSØSTRE: Gigi (t.v) og Bella Hadid har begge gjort enorm suksess innen modellbransjen.  Vis mer

Nå skal hun bruke tida opp mot showet til å forberede seg mentalt, for hennes største ønske er at hun ikke skal føle seg ukomfortabel når hun går ned catwalken i undertøy.

- Det er sykt, for når andre folk ser Victoria's Secret-modeller gå på catwalken, tenker de: «De er ikke menneskelige. De er ikke usikre på seg selv», men jeg tror alle jentene som skal gå sannsynligvis er litt usikre på seg selv, forteller supermodellen.

Unngår fast føde i ni dager

I 2011 vakte Victoria's Secret-modell Adriana Lima (35) oppsikt da hun røpet hvordan hun forbereder seg i forkant av moteshowene.

Hun avslørte overfor nettstedet Hollywood Reporter at hun unngår fast føde i ni dager samt all væske i tolv timer før hun skal gå ned catwalken.

Utenom moteshow-sesongene følger hun også en streng diett: Ingen karbohydrater, ikke noe sukker, men masse proteiner.

- Fortsatt mye kropp og sex

I 2014 fikk Victoria's Secret nok en gang oppmerksomhet da de lanserte undertøyskampanjen «The Perfect Body». Der stilte kvinner, alle med en BMI godt under gjennomsnittet, opp på rad og rekke, mens ordene «The Perfect Body» lå tjukt over bildet.

Etter sterkt press og beskyldninger for å fronte usunne kroppsideal, endret Victoria's Secret ordbruken i reklamen.

Nylig fikk Victoria's Secret imidlertid ros etter at en av deres modeller viste fram strekkmerkene på bilder fra en photoshoot.

KORTKLIPT: I den Victoria's Secret-reklamen viser Karlie Kloss fram sin kortklipte sveis. Det faller ikke i god smak hos fansen hennes. Video: Victoria's Secret Vis mer Vis mer

Vixen-redaktør og moteekspert Ida Elise Eide Einarsdóttir sa da til Dagbladet at Victoria's Secret var nødt til å kaste seg på den positive kroppstrenden som fokuserer på «ekte vare» og plus-size-modeller.

- Vi er inne i en tid hvor det er trendy med et positivt kroppsfokus, vi trenger at det ikke finnes bare et skjønnhetsideal, sa hun.

- Victoria's Secret er utrolig stort, men også veldig gammeldags. Det er fortsatt mye kropp og sex, det er bittesmå modeller i smått undertøy, men de må også forandre seg en gang. Det er stor markedsverdi for Victoria's Secret å kaste seg på den positive trenden.