Ben Affleck alkoholiker

Ben Affleck avslører: - Jeg har fått behandling for alkoholisme

«Batman»-skuespilleren har slitt med alkoholisme i mange år.

BEHANDLING: Ben Affleck (44) avslører at han nylig har vært til behandling for alkoholisme. Foto: AFP PHOTO / ALAIN JOCARD / NTB scanpix
BEHANDLING: Ben Affleck (44) avslører at han nylig har vært til behandling for alkoholisme. Foto: AFP PHOTO / ALAIN JOCARD / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ben Affleck (44) avslører at han nylig har gjennomgått behandling for alkoholisme.

Det skriver hovedrolleinnehaveren i «Batman vs. Superman» i et Facebook-innlegg.

- Jeg har gjennomgått behandling for alkoholisme, noe jeg har håndtert tidligere og som jeg vil fortsette å jobbe med. Jeg vil leve livet fullt ut og være en så god far jeg kan, skriver han.

Rykteflom

SIST SETT: Ben Affleck til høyre ble sist sett på Oscar-utdelingen med sin gode kompis og skuespillerkollega Matt Damon.  Foto: Matt Sayles/Invision/AP)
SIST SETT: Ben Affleck til høyre ble sist sett på Oscar-utdelingen med sin gode kompis og skuespillerkollega Matt Damon.  Foto: Matt Sayles/Invision/AP) Vis mer

Som 28-åring i 2001, ble Hollywood-stjernen Ben Affleck behandlet for alkoholisme. Han var allerede da kjent for filmer som «Good Will Hunting» og «Pearl Harbor» som kom ut det samme året. Siden den gang har Affleck blitt en av filmindustriens mest yndete regissører og hovedrolleinnehavere.

Han har også hatt sine nedturer. Rykter om overdreven drikking, dopbruk, utroskap og gambling har svermet skuespilleren, som i perioder også har blitt kritisert for sine prestasjoner foran kamera.

I 2015 avslørte Affleck og kona Jennifer Garner at de skulle skilles, men de skal trolig ikke ha fullført skilsmisseprosessen enda. Med unntak av Oscar-utdelingen i slutten av februar, der han blant annet dukket opp på scenen med sin gode venn Matt Damon (46) og fikk se broren Casey (41) vinne Oscar for beste mannlige hovedrolle, har Affleck holdt seg borte fra rampelyset de to siste månedene.

- Ikke noen skam i å be om hjelp

Paret har tre barn sammen, Violet (11), Seraphina (8) og Samuel (5), og skal ha bodd sammen selv etter det ble offentlig kjent at de skulle ta ut skilsmisse.

Affleck begrunner også hensynet til barna for at han har gjennomgått behandling.

- Jeg vil at mine barn skal vite at det ikke er noen skam i å be om hjelp når du trenger der. Jeg vil være en kilde til styrke for alle der ute som trenger hjelp, men som er redd for å ta det første skrittet. Jeg er heldig som har kjærlighet fra min familie og venner, inkludert min medforelder, Jen, som har støttet meg og tatt seg av barna mens jeg har gjort den jobben jeg skulle gjøre.

- Dette er det første av mange skritt mot en positiv tilbakekomst, skriver Affleck på Facebook.

Trapper ned «Batman»-ansvar

Det var store forventninger da Affleck i fjor tok over stafettpinnen som Batman og Bruce Wayne i «Batman vs. Superman: Dawn of Justice». Filmen ble en kassasuksess, og spilte inn over sju milliarder kroner. Den var imidlertid ingen favoritt blant kritikerne.

Likevel har Affleck en rekke Batman-planer framover. Blant annet filmen «The Batman» som Affleck etter planen skulle regissere.

I januar avslørte han imidlertid at han ikke kommer til å regissere den kommende filmen - selv om han har tittelrollen.

- Å ha denne rollen krever fokus, lidenskap og den beste framføringen jeg klarer. Det har etter hvert blitt klart at jeg ikke kan gjøre begge jobbene på det nivået som kreves, het det i en uttalelse fra skuespilleren, ifølge CNN.

- KARNEVAL: Ben Affleck ser for seg at valget i USA kan se litt ut som et karneval for oss i Skandinavia. Han er også kinoaktuell med filmen «Batman v Superman: Dawn of Justice». Video: Silje Kathrine Sviggum Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer