ARTIST: Benny Borg ble onsdag fraktet til Ullevål sykehus etter en hesteulykke. Borg sier at han har det bra etter forholdene. Foto: Geir Dokken / Dagbladet
ARTIST: Benny Borg ble onsdag fraktet til Ullevål sykehus etter en hesteulykke. Borg sier at han har det bra etter forholdene. Foto: Geir Dokken / DagbladetVis mer

Benny Borg

Benny Borg innlagt på sykehus etter hesteulykke

- Jeg klarte ikke å reise meg opp, sier Borg til VG.

(Dagbladet): - Hester er flokkdyr, så når de oppdager fare hos én, så de tror det er fare hos alle. Da løper alle, så det blir jo kaos. Hesten jeg satt på, som jeg satt rolig og skrittet på, fikk helt panikk, og satt i gang en vill framfart, som gjorde at jeg bare datt på bakken.

Det forteller Benny Borg etter onsdagens ulykke på hesteryggen til VG, etter at flere hester ble skremt av kyr.

Onsdag ettermiddag meldte politiet i Innlandet at et hestefølge på 20 personer i Valdres hadde vært på tur og at flere av hestene hadde blitt skremt. Mange av rytterne falt av hestene og totalt åtte personer ble sendt til sykehus.

Stjernesmell

Én av dem var artisten Benny Borg, som blant annet er kjent fra «Hver gang vi møtes».

Borg sier til avisa at han fikk seg en «stjernesmell».

- Jeg kjente jeg med en gang etter at jeg kunne røre på beina og armene, men jeg klarte ikke å reise meg opp. Så jeg fikk da klar ordre om å ligge i ro. Jeg lå vel i regnet én time, halvannen før ambulansen kom, sier den folkekjære artisten.

Benny Borg ble fløyet til Ullevål sykehus i Oslo og fikk et horisontalt brudd i halebeinet etter ulykken.

Borg sier til VG at han har det bra etter forholdene og at det vil ta ett år før bruddet er leget.

Artist i over 50 år

Forrige sesong var Benny Borg med i «Hver gang vi møtes» og fikk flere ganger god kritikk av anmelderne for sin opptreden.

I 2016 ga han ut sin første plate på 23 år «Den største reisen», som flere mener er fjorårets beste plate. I fjor feiret han 50 år som artist, noe han knapt viste selv, sa han i et intervju med Dagbladet Magasinet.

Til høsten er 71-åringen aktuell med forestillingen «Benny - da og nå» på Oslo Nye Teater.