Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Luksusfellen»:

Bente (35) kjøpte 600 liter Pepsi Max i året. Gikk i luksusfella

- Jeg blir helt paff. 

600 LITER: Bente Grønstøl (35) får sjokk når hun får se hvor mye Pepsi Max hun drikker i løpet av ett år. Klipp fra «Luksusfellen» på TV3. Vis mer

I kveldens «Luksusfellen» møter seerne alenemora Bente Grønstøl (35) fra Lindesnes. Hun jobber som ungdomsskolelærer, og er glad i å bruke penger.

Selv om Grønstøl har en relativt god månedsinntekt, er det hennes skyhøye forbruk på dyre ting, samt mat og drikke, som har satt henne i klemma.

Spesielt glad er hun i Pepsi Max, og tusenlappene har rent ut til leskedrikken - selv om hun sliter med å få pengene til å strekke til.

600 liter i året

35-åringen bruker ifølge «Luksusfellen»-ekspertene Magne Gundersen (55) og Cecilie Lynum (51) 12 000 kr på Pepsi Max i året. Det tilsvarer rundt 400 flasker i året, eller 600 liter.

Pepsi-forbruket sjokkerer alenemora. Likevel har hun ikke klart å kutte ut leskedrikken helt, forteller hun til Seoghør.no.

- Det er faktisk vanskeligere å droppe den helt, sammenliknet med da jeg stumpet røyken for ti år siden.

Det er ikke bare lettbrus pengene går til. I tillegg til et overforbruk på 54 000 kr på det årlige matbudsjettet ekspertene har satt opp, bruker hun 42 000 kroner for mye på bil, og 78 000 kroner i andre utgifter.

TV-HJELP: I kveld er det alenemora Bente Grønstøl (35) som får hjelp i «Luksusfellen». Foto: TV3
TV-HJELP: I kveld er det alenemora Bente Grønstøl (35) som får hjelp i «Luksusfellen». Foto: TV3 Vis mer

- Det er hårreisende. Jeg blir helt paff. Jeg kunne hatt 100 000 kroner på en sparekonto. Jeg kunne ikke ha forestilt meg det om jeg så hadde brukt min villeste fantasi.

- Det er flaut, sier hun i programmet.

Høy gjeld

Magne Gundersen og Cecilie Lynum blir også sjokkerte over omfanget det hele har bygget seg opp til.

- Her har du 25 500 kroner i ubetalte regninger, og det er som rakettdrivstoff. Det som kanskje er aller vanskeligst med disse ubetalte regningene er jo barnehageplassen. Det er bare et spørsmål om tid før tålmodigheten deres har gått ut, sier økonom Magne Gundersen i programmet.

Bente Grønstøl sier til Seoghør.no at hun minnes besøket fra «Luksusfellen» som noe positivt.

- Det har vært en veldig positiv erfaring å ha «Luksusfellen» på besøk. Det er ikke bare ekspertene som har hjulpet meg, også samtalene med de andre bak produksjonen har vært givende. Jeg følte meg veldig ivaretatt.

- Jeg meldte meg jo på for å få oversikten før jeg gikk over stupet, sier hun.

- Var ærlig med elevene

Den totale gjelden til Bente blir i programmet anslått til 2 570 000 kroner, men i første omgang var det regningsbunken som skulle betales.

For å skaffe de pengene, ble det arrangert et loppemarked, men det var en ting som bekymret ungdomskolelæreren: Hvordan ville elevene reagere?

- Jeg har en veldig tett relasjon til elevene mine, og når jeg skulle være med på «Luksusfellen» måtte jeg holde det hemmelig. Da jeg fikk høre om loppemarkedet måtte jeg spørre produksjonen om jeg kunne fortelle det til elevene mine. Jeg ville at det skulle komme fra meg, og ingen andre, sier hun til Seoghør.no.

Lindesnes er nemlig ikke noe stort sted, og på små steder går ryktene som ild i tørt gress. Det var viktig for Bente å være ærlig med elevene sine.

- Det var viktig for meg å være ærlig, men det er jo også en måte å vise at lærere ikke er feilfrie. Det er jo et faktum med tanke på den jobben jeg har. Jeg synes det var viktig å vise elever og foreldre at lærere også bare er mennesker, sier hun.

LOPPEMARKED: Det å holde loppemarked skulle vise seg å være smart. Bente Grønstøl klarte nemlig å få inn over 20 000 kroner. Foto: TV3
LOPPEMARKED: Det å holde loppemarked skulle vise seg å være smart. Bente Grønstøl klarte nemlig å få inn over 20 000 kroner. Foto: TV3 Vis mer

Takker venner og familie

Loppemarkedet gikk over all forventning, og selv om en kjøkkenmaskin gikk i tusen knas klarte hun å tjene inn over 20 000 kroner.

Grønstøl berømmer venner og familie for hjelpen hun fikk både i forkant og under loppemarkedet.

- De brettet virkelig opp ermene og donerte ting jeg kunne selge. Jeg tror ingen har bedre venner og familie enn det jeg har. Uten dem hadde jeg aldri klart å tjene så mye penger. Til og med mine to yngste nieser sto på og solgte i flere timer.

I dag går det bedre med 35-åringen, og hun føler hun er på rett vei med økonomien.

- Det går veldig fint. Jeg har fått betalt kommunale avgifter, bil og det meste, så det har gått greit. Jeg er veldig spent på å se hva som skjer videre. Jeg gleder meg veldig til å bli kvitt kredittgjelden, og jeg følger betalingsoversikten «Luksusfellen» ga meg, forteller hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media