Nakenstunt i Dubai:

- Ber ikke om unnskyldning

Fotografen bak nakenstuntet i Dubai angrer ikke på at han tok bilder av modellene.

RISIKERTE FENGSEL: De ukrainske modellene som poserte på en balkong i Dubai har nå blitt sendt ut av landet. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert

Tidligere i april ble ei gruppe ukrainske modeller arrestert i Dubai etter at de hadde posert nakne på en balkong i landet 3. april. Opptrinnet strider med landets strenge sharialover, og dermed ble kvinnene arrestert av politiet.

Bilder og video fanget nakenseansen, som en av kvinnene i ettertid har forklart at hun ble tvunget til å delta på av den ukrainske forretningsmannen Vitalij Gretjin (41). Det er også han som står bak bildene.

Bildene har gått verden rundt, og nå uttaler den ukrainske forretningsmannen seg om saken for første gang. Gretjin hevder at han ikke tvang kvinnene nakne ut på balkongen for å ta bilder av dem.

Beklager ikke

- Jeg arrangerte reisen, men ikke fotograferingen. Det var ingen fotografering. Det var ikke planlagt, sier han til The Sun.

Også Gretjin ble pågrepet av politiet etter hendelsen, men ble seinere sluppet fri. Han befinner seg fortsatt i Dubai, hvor han sitter i isolasjon på et hotellrom etter å ha testet positivt for coronavirus, ifølge avisa.

The Sun skriver at han måtte betale et sekssifret beløp i bot for fadesen. Han har imidlertid ingen planer om å be om unnskyldning.

ARRESTERT: Etter at dette bilde begynte å sirkulere på nettet tok politiet affære. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Jeg tenker ikke å be om unnskyldning for noe som helst, sier han, og fortsetter:

- De ser på Instagram og Playboy og synes det er greit å vise fram kroppen sin om man er naken. Det betyr ikke at de er med i en orgie eller porno på noen måte.

Forretningsmannens uttalelser kommer et par uker etter at en av modellene i gruppen, Irina Sotulenko (23), gikk ut og hevdet at hun hadde blitt presset til å kle seg naken forut for fotoseansen.

Kjæresten hennes fikk da tilsendt videoer hvor hun forklarte hva som skal ha skjedd.

The Sun omtalte saken etter at de fikk videoen av Sorulenko fra kjæresten hennes. I videoen forteller hun om hendelsesforløpet på balkongen.

- Tvunget

I en lyd- og videomelding som ble sendt til kjæresten før hun ble arrestert, snakket modellen om Vitalij Gretjin, som organiserte stuntet.

- Jentene påminnet dem om at vi var i et arabisk land og at vi ikke burde vise oss fram. Alle var urolige. Men ikke fa*n. Vi ble tvunget ut på balkongen og tok bildene. Hvem vet hva som vil skje nå, sa Sotulenko like før hun ble pågrepet.

Sotulenko kritiserte forretningsmannen for å publisere bildene på nett, noe som førte til at politiet i Dubai arresterte nesten hele gruppa som var til stede.

NAKENDATING: Sandra Hauge var med på Adam søker Eva og advarer mot nakendating i Naked Attraction. Video: Discovery+ Vis mer

Kvinnene skal nå være tilbake i Ukraina.

I De forente arabiske emirater er det strenge regler rundt nakenhet, og modellene som poserte nakne risikerte i utgangspunktet opptil seks måneder fengsel og bøter på litt over 10 000 kroner for «uanstendig oppførsel».

Etter stuntet testet en av kvinnene i modellfølget også positivt for coronavirus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer