Presseeksperter:

Ber kronprinsessen begrunne presse-refsen: - Blir beskyldt for noe uten å vite hva de har gjort

I et brev refser kronprinsessen «deler av norsk presse» for hvordan de har behandlet sønnen Marius, men sier ikke hvilke medier det gjelder.

BER MEDIENE LA SØNNEN VÆRE I FRED: I et åpent brev publisert på Kongehuset.no skriver Mette-Marit at hun ønsker at norsk presse skal la Marius være i fred. Foto: NTB Scanpix
BER MEDIENE LA SØNNEN VÆRE I FRED: I et åpent brev publisert på Kongehuset.no skriver Mette-Marit at hun ønsker at norsk presse skal la Marius være i fred. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et brev lagt ut på kongehusets nettsider, refser kronprinsesse Mette-Marit pressens behandling av hennes sønn, Marius Borg Høiby.

Kronprinsessen skriver at de siste åra «har vært preget av en utvikling jeg som mor selvfølgelig gjerne skulle vært foruten. Marius har blitt utsatt for et press fra deler av norsk presse, jeg mener ikke er dem verdig».

Hvilke medier hun sikter til, eller hva som utgjør denne utviklingen, skriver hun ikke.

Ber om redegjørelse

Det beklager Nils E. Øy, konstituert generalsekretær i Norsk presseforbund og en av Norges fremste eksperter på presseetikk.

- Det må være helt greit at en mor sender ut et brev med en sånn melding. Både at man klager over pressen og oppfordrer dem til å ikke plage ham, er greit nok. Det jeg på min side beklager, er at det ikke er spesifisert hva dette dreier seg om, sier Øy, som i en årrekke var leder av Norsk redaktørforening.

Øy ber derfor kronprinsessen om å komme på banen og si hvilke medier hun mener når hun skriver «deler av norsk presse». Videre ber Øy om en beskrivelse av hva disse mediene skal ha gjort for å utgjøre den negative utviklingen hun beskriver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer