Carl Aksel Jansen:

Ber om to år og fire måneder i fengsel

Påtalemyndigheten la ned sin påstand om straff siste rettsdag.

TILTALT: Carl Aksel Jansen har vært i Oslo tingrett, tiltalt blant annet for grove bedragerier. Foto: Morten Eik/Se og Hør
TILTALT: Carl Aksel Jansen har vært i Oslo tingrett, tiltalt blant annet for grove bedragerier. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag forrige uke startet rettssaken mot bedrageritiltalte Carl Aksel Jansen (25) og to andre menn i 20-åra. Den tidligere realityprofilen har erkjent grovt bedrageri, hvitvasking og ruskjøring.

Den ene av de to mennene har erkjent straffskyld, den andre nekter skyld.

Onsdag var siste rettsdag, og i sin prosedyre la aktor Erik T. Hansen fram sin påstand om straff. Jansen var ikke selv fysisk til stede i rettssalen, men var med via videolink.

Under prosedyren gikk aktor gjennom de 33 tiltalepunktene som har vært gjennomgått i retten.

Forsvarer Petter Bonde har gjort det klart at han vil legge ned påstand om at straffen vil kunne sones under et narkotikaprogram.

Ber om fengsel

Aktor påpeker at Jansen av kriminalomsorgen er ansett som egnet for narkotikaprogram, men understreker ulike forhold som gjør at dette ikke vil være en passende straff.

Blant annet peker han på at Jansen har forklart at rus blant annet ble brukt til fest og moro, noe han mener ikke taler for at han skal inkluderes i narkotikaprogram. Han understreker også at Jansen har forklart at han var opptatt av en fasade, og blant annet brukte utbyttet fra bedrageriene til å kjøpe biler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer