Bernt Hulsker tiltalt for hatefulle ytringer

TV-profil og tidligere fotballspiller Bernt Hulsker er tiltalt for hensynsløs adferd og hatefulle ytringer. - Tar det til etterretning, sier hans forsvarer.

SISTE NYTT: Dagbladet TV gir deg siste nytt, akkurat nå! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etterforskningen av saken mot tidligere fotballspiller og VGTV-profil Bernt Hulsker (44) er avsluttet og tiltale er tatt ut, skriver politiet i en pressemelding.

Tiltale ble tatt ut 22. juni 2022.

Tiltalen omhandler hatefulle ytringer og hensynsløs atferd mot vekteren på bakgrunn av ytringene som ble fremsatt mot ham 9. mars i år, skriver politiet i en pressemelding.

- Tiltalte er gjort kjent med tiltalen og har erkjent straffskyld for forholdene. Han har samarbeidet med politiet gjennom etterforskningen av saken. Etterforskningen har i hovedsak bestått i flere avhør av mistenkte, samt avhør av flere vitner til hendelsen, skriver politiet.

Strafferammen for hatefulle ytringer er bot eller fengsel inntil tre år, og strafferammen for hensynsløs atferd er bot eller fengsel inntil to år.

Dagbladet har forsøkt å få tak i Bernt Hulsker for en kommentar, foreløpig uten hell.

Hans forsvarer, Bernt Birkeland, sier til Dagbladet at Hulsker tar tiltalen til etterretning og viser til politiets pressemelding.

- Han har beklaget og samabeidet fra første dag, ser frem til å få denne saken lagt bak seg. Utover det ønsker vi ikke å kommentere saken før de rettslige forhandlinger finner sted, sier Birkeland.

Til Dagbladet sier påtaleansvarlig Marianne Aune hos politiet:

- Det jeg kan si er at han har erkjent straffsskyld for forholdet, og samarbeidet med politiet under etterforskningen. Den har bestått av avhør av mistenkte og flere vitner til hendelsen.

SNAKKER UT: Amber Heard snakker ut om hetsen hun fikk etter rettssaken mot eksmannen Johnny Depp. Video: NBC Vis mer

Bakgrunnen

I mars ble det kjent at Hulsker uteble fra podkasten «Enkel servering» på ubestemt tid, tilsynelatende fordi han var syk. Ikke lang tid etter tok han til sosiale medier for å skrive litt om årsaken, og refererte der til at han hadde «drukket for mye» og «oppført seg som en idiot »på en jobbfest i mars.

Jobbfesten Hulsker siktet til fant sted, ifølge TV 2, på karaokebaren Syng Mer i Oslo 9. mars i år - et forsinket julebord. Festen endte, ifølge kanalen, med at hele VGTV-gjengen til slutt ble kastet ut på bakgrunn av eks-fotballspillerens oppførsel.

Hulsker skal nemlig ha oppført seg svært ufint overfor dørvakt og flere andre gjester.

Jwan Rasho, en av dørvaktene ved utestedet, anmeldte etter hvert Hulsker. Han har fortalt i intervju med TV 2 at Hulsker viste nazihilsen, utsatt kvinner i lokalet for uønsket seksuell atferd, kalt dørvakta for n-ordet og prøvd å slå ham.

Ifølge tiltalen skjedde dette i tidsrommet klokka 00.00 - 02.00. Påtaleansvarlig Aune sier til Dagbladet at det ikke har pågått i hele denne perioden, men «en gang i tidsrommet her».

REISER SEG: Johnny Depp fortsetter sin forklaring i rettssaken hvor han har saksøkt ekskona, Amber Heard, for ærekrenkelse. Video: Reuters. Vis mer

Fjernet

I etterkant av dette ble det kjent at VGTV avsluttet samarbeidet med Hulsker med umiddelbar virkning.

- Siden hendelsene på Syng i starten av mars har vi håndtert saken internt. I en slik sak er det mange hensyn som skal tas, og vi har vært opptatt av å gjøre dette på en god og ryddig måte, sa Mads Hønningstad, administrerende direktør i VGTV, til Dagbladet.

Nyheten kom bare dagen etter managerselskapet Max Social, som er heleid av VGTV AS, fjernet Hulsker fra sine nettsider.

Hulskers tidligere manager, Vilde Kristine Darvik, bekreftet da til Dagbladet at Hulsker ikke lenger var en del av Max Social.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer