Kit Harington

- Berømmelsen gjorde meg til en drittsekk

«Game of Thrones»-stjerna Kit Harington (32) innrømmer at han slet med å takle berømmelsen.

GIFT: Kit Harington og Rose Leslie fant tonen under innspillingen av «Game of Thrones». Nå er de gift. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Kit Harington og Rose Leslie fant tonen under innspillingen av «Game of Thrones». Nå er de gift. Foto: NTB ScanpixVis mer

Om ei uke kommer øyeblikket mange har ventet på:

Da går startskuddet for den siste sesongen av den enormt populære tv-serien «Game of Thrones». Den er ventet å avslutte med et brak.

Innspillingen er imidlertid allerede ferdig. For skuespillerne er et ni år langt eventyr ved veis ende. På kort tid ble de verdensstjerner - det gjelder også Kit Harington (Jon Snow), som da var en relativt ukjent mann for de aller fleste.

I et intervju med danske BT innrømmer Harington at berømmelsen på et tidspunkt ble overveldende, og at han måtte til psykolog for å takle det.

- Det var tider der jeg var en drittsekk, egoistisk og alt for selvsentrert. Men jeg var omringet av folk som satte meg på plass, og som lot meg få høre sannheten, sier Harington til avisa.

Video: HBO Vis mer

Fant kjærligheten

Han bedyrer likevel at han ikke ville gjort noe annerledes.

- Det har gjort meg til den personen jeg er i dag. Og i dag er jeg glad for den jeg er.

På settet fant han også kjærligheten. Omtrent ett år etter at han forlovet seg med motspiller Rose Leslie (32), giftet de seg i Rayne Church i Aberdeenshire i Storbritannia.

Kit Harington er kjent for å verne godt om privatlivet sitt, og har ikke ønsket å si så mye om forholdet til skuespillerkollegaen. I et intervju med Elle lettet han imidlertid på lokket.

- Det er like mye hennes forhold som det er mitt, så jeg kan ikke snakke for oss begge. Men vi er veldig, veldig lykkelige sammen. Så mye kan jeg fortelle, uttalte han til magasinet.

31-åringen avslørte også i 2016 at han forelsket seg i Leslie under sesong to - da de spilte inn tv-serien på Island.

Gråt av avslutningen

Ei uke før premieren av seriens siste sesong, vet vi få detaljer om innholdet, annet enn det som nesten komme. Det store spørsmålet er hvem som blir sittende igjen på Jerntronen.

Harington og de andre skuespillerne har fått munnkurv. Men han avslører likevel overfor BT at han gråt da han leste det aller siste avsnittet i manuset. I begynnelsen av mars ble imidlertid en trailer med flere hint sluppet.

Den to minutters lange sekvensen starter med et mørkt bilde av en blodig og tilsynelatende livredd Arya Stark (Maisie Williams), en karakter som de seinere sesongene har vist seg å være over gjennomsnittet tøff.

Vi får også et par glimt av Cersei Lannister (Lena Headey), blant annet mens hun sitter alene på Jerntronen i en glissen tronsal, og av at hun tar en slurk vin med tårer i øynene.

Vi får også se forberedelsene til det allerede annonserte «Battle of Winterfell». Kampen mellom de døde og de levende, som er forventet å bli et av film- og TV-historiens største slag, om ikke det aller største.