FORSVARER SEG SELV: Kate Hudson har sett seg nødt til å forklare hva hun mente i et nylig intervju om det å oppdra barn kjønnsløst. Foto: Ilya S. Savenok/ Getty Images for Weight Watchers/ AFP/ NTB scanpix
FORSVARER SEG SELV: Kate Hudson har sett seg nødt til å forklare hva hun mente i et nylig intervju om det å oppdra barn kjønnsløst. Foto: Ilya S. Savenok/ Getty Images for Weight Watchers/ AFP/ NTB scanpixVis mer

Kate Hudson:

Beskyldt for å oppdra dattera kjønnsløst. Nå slår stjerna hardt tilbake

- Du oppdrar barna dine forskjellig uansett hvilket kjønn de er.

Den amerikanske skuespilleren Kate Hudson (39) er kjent for å snakke høyt om meningene sine - på godt og vondt. Hun har skapt overskrifter for sine uttalelser i årevis, men nå har hun sett seg nødt til å forsvare ordbruken sin.

De siste ukene har det florert artikler i internasjonal presse om at 39-åringen, som fikk dattera Rani Rose i oktober, oppdrar den tre måneder gamle jenta «kjønnsløst» - og vil fortsette med det jo eldre hun blir.

Aviser som Independent, CBS News og Mirror var blant dem som skrev om Hudsons oppdragelse av dattera.

- Gir ikke mening

Det hele skal ifølge Hudson bunne i et spørsmål om det er annerledes å være mor til ei jente, med tanke på at hun har sønnene Ryder (15) og Bingham (7) fra tidligere. Hun skal blant annet ha svart «ikke egentlig», noe som ble grobunn for de utallige overskriftene som har sett dagens lys den siste tida.

- (...) Jeg tror du oppdrar barna dine forskjellig uansett hvilket kjønn de er - som en kjønnsløs tilnærming, påpekte hun i intervjuet med AOL.

Nå har skuespilleren sett seg lei, og slår hardt tilbake mot artiklene om at hun bevisst oppdrar dattera til å bli «kjønnsløs».

Se dette innlegget på Instagram

Monday thoughts ❤️

Et innlegg delt av Kate Hudson (@katehudson)

- Kjære alle venner, fans og andre som leser dette. Nylig spurte noen meg om det å få og oppdra ei jente er annerledes enn gutter. Mitt svar var enkelt, «ikke egentlig». Hele denne «klikkagn»-taktikken om at jeg oppdrar dattera mi til å bli kjønnsløs er teit og gir ikke mening, skriver hun blant annet i et lengre innlegg, bestående av flere bilder, på Instagram.

- Jeg oppdrar barna mine, og kommer til å fortsette med det, både guttene og jenta, til å føle seg som akkurat den de ønsker å være. De skal føle seg selvsikre i valgene sine, føle seg elsket og støttet uansett hva, fortsetter hun.

- Ingen ny metode

Videre påpeker stjerna at hun skal ha sagt «kjønnsløs tilnærming» for å få samtalen i en retning utenfor de typiske kvinnelige stereotypene, noe som for henne blir svært gammeldags.

- Ikke alle jenter vil være prinsesser. Noen har lyst til å være konge, og det er helt greit for meg, skriver hun videre.

- Jeg skjønner at noen ønsker å ta overskriftene på alvor, som om jeg har en ny metode for å oppdra barna mine, men jeg hater å måtte skuffe dere. For det har jeg ikke, fortsetter hun.

Se dette innlegget på Instagram

She’s here 💕

Et innlegg delt av Kate Hudson (@katehudson)

For 39-åringen er det viktig å oppdra barna til å bli gode mennesker med det beste grunnlaget for å møte verden.

- Og hvis de vokser opp og identifiserer seg med noe annet enn hva folk forventer av dem, så synes mamma det er helt greit. Jeg holder det enkelt, for vi vet alle at å oppdra barn er alt annet enn det, skriver hun.

I skrivende stund har det aktuelle innlegget fått over svimlende 180 000 likerklikk. Stjerna har imidlertid valgt å stenge kommentarfeltet, bare for dette innlegget.

Mistet respekten

Overskriftsmaskinen Kate Hudson har tidligere fått mye oppmerksomhet for blant annet beryktede hjemmefester og sine uttalelser rundt keisersnitt. Sistnevnte uttalelser gjorde at hun ertet på seg illsinte fans.

Etter et intervju med Cosmopolitan så en rekke mødre og fans rødt etter et av Hudsons svar.

Vis mer

Da hun ble spurt om hva det lateste hun har gjort noen gang var, svarte åpenhjertige Hudson helt ærlig, til fansens store irritasjon.

- Å ta keisersnitt.

I etterkant tok flere lesere til Twitter for å uttrykke sin frustrasjon, og også på Hudsons Instagram-konto gikk det en kule varmt.

«Hei Kate Hudson. Keisersnitt reddet livet til sønnen min. Trist at du definerer det som 'lat'», skrev en person, før en rekke andre Instagram-brukere hengte seg på tråden.

«Ja, jeg var virkelig 'lat' da jeg fødte datteren min ved hjelp av keisersnitt i stedet for å la henne dø. Jeg mistet mye respekt for deg nå», skrev en annen.

Selv om stjerna til stadighet forsvarer uttalelsene sine, kommenterte hun ikke keisersnitt-kritikken.