Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kong Harald:

Besøker Old Trafford

Skal se Manchester Uniteds kamp mot Liverpool søndag.

BESØKER OLD TRAFFORD: Kong Harald skal søndag besøke Manchester for å få med seg oppgjøret mellom Manchester United og Liverpool. Foto: NTB Scanpix
BESØKER OLD TRAFFORD: Kong Harald skal søndag besøke Manchester for å få med seg oppgjøret mellom Manchester United og Liverpool. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kong Harald (82) kommer til å være på plass under Manchester Uniteds kamp mot Liverpool på søndag, som manager Ole Gunnar Solskjærs gjest.

Det bekrefter Manchester United til VG.

Kongen er selv Tottenham-fan, noe han skal ha blitt mens han selv var student i London på 60-tallet.

- Jeg var her og studerte i begynnelsen av 60-åra. Da var det et fotballag som i dag ligger på annenplass som var suverent best. Det laget støtter jeg, sa kong Harald til VG og bekreftet at det var snakk om Tottenham, som vant både serien og cupen i 1961, uttalte han under et intervju i London i 2005.

- Håper han lykkes

Mens kong Harald altså selv støtter Tottenham, skal hans far, kong Olav, ha vært Arsenal-fan. Kronprins Haakon (48) har på sin side avslørt til NRK at han holder med Liverpool.

Selv om det altså ikke er kongens favorittlag som spiller, skal 82-åringen likevel overvære søndagens kamp mellom de engelske erkerivalene.

BESØKER VM: Kong Harald og dronning Sonja var på plass under VM i Seefeld, Østerrike i februar. Her hedrer han vinneren Therese Johaug og Østberg, som kom på tredje plass. Foto: NTB Scanpix
BESØKER VM: Kong Harald og dronning Sonja var på plass under VM i Seefeld, Østerrike i februar. Her hedrer han vinneren Therese Johaug og Østberg, som kom på tredje plass. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er kanskje ikke så overraskende at kongen benytter anledningen mens Solskjær er manager, ettersom han tidligere har uttalt at han både er imponert over den norske manageren og håper at han vil gjøre stor suksess i rollen.

– Det er imponerende. Virkelig. Jeg håper av hele mitt hjerte at han lykkes med det, sa kongen under et pressemøte på nasjonalbiblioteket i Chile.

FOTBALLINTERESSERT: Kong Harald er fotballinteressert og holder selv med Tottenham. Her er han avbildet under cupfinalen mellom Rosenborg og Sarpsborg på Ullevaal stadion sammen med fotballpresident Yngve Hallén og statsminister Erna Solberg i 2015. Foto: NTB Scanpix
FOTBALLINTERESSERT: Kong Harald er fotballinteressert og holder selv med Tottenham. Her er han avbildet under cupfinalen mellom Rosenborg og Sarpsborg på Ullevaal stadion sammen med fotballpresident Yngve Hallén og statsminister Erna Solberg i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sportsinteressert

Selv er kong Harald svært sportsinteressert, og har blant annet vært profesjonell seiler siden han var i 20-åra.

I februar besøkte kongen og dronninga Seefeld i Østerrike, hvor de blant annet overvar hoppjentenes VM-gull. Der avslørte 82-åringen til gullvinner Maren Lundby at han selv en gang har hoppet i Holmenkollen, men at han endte på 20 meter. Det er 13 meter kortere enn det kong Olav endte på i Holmenkollen i 1922.

- Han virket veldig oppdatert og vi pratet om hopphistorien. Han hadde mye mer kontroll på dette enn meg. Vi snakket om treskiene, da disse ble borte. Det var vel på slutten av 80-tallet, stemmer det? Jeg var starstruck, uttalte Lundby til Dagbladet etter samtalen med kongen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media