Aksel Hennie:

- Best når det er grenseløst

Aksel Hennie forteller åpent om sexlivet.

DELER ÆRLIG: Aksel Hennie deler ærlig fra eget sexliv i Iselin Guttormsens podkast. Foto: Podimo
DELER ÆRLIG: Aksel Hennie deler ærlig fra eget sexliv i Iselin Guttormsens podkast. Foto: Podimo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Aksel Hennie (45) er til vanlig en relativt privat person som foretrekker å holde privatlivet unna rampelyset. For nordmenn flest er Hennie kjent som skuespilleren fra filmsuksesser som «Max Manus», «Hodejegerne», «Mordene i Kongo» og «Uno».

Nå har han imidlertid gjort et unntak og gjestet Iselin Guttormsens podkast «G-Punktet», hvor han absolutt ikke holder tilbake.

- Alt er lov

Han forteller blant annet at han hadde sex første gang som 14-åring, men at han gjerne skulle ventet noen år.

- Det var om å gjøre å være først, en konkurranse blant gutta. Det å lage en konkurranse tar bort alt det sex skal være, som er dialog mellom mennesker. Jeg debuterte tidlig (...), men Aksel Hennie 14 år var ikke i stand til å ha noen verdifull dialog. Jeg følte meg utrolig fet etterpå, men utrolig usikker i settingen.

HVEM SKJØT: Tobias Santelmann og Aksel Hennie gjester «Lindmo» på NRK, hvor de forteller om filmen «Mordene i Kongo». Video: NRK Vis mer

Nå, 45 år gammel, mener han at seksualitet handler om dialog, nytelse og - ikke minst - felles samtykke.

- Når jeg tenker på seksualitet, så tenker jeg at alt er lov. Det finnes ingenting det andre mennesket ikke kan prøve å gjøre i den settingen. (...) Det er best når det er grenseløst, sier han i podkasten, og legger til:

- Jeg er ikke så lett å forholde seg til, men seksuelt er jeg det. Det mennesket jeg er med, vet hva jeg vil. Der er jeg tydelig.

- Det er supersexy

45-åringen har vært gift med kona Karoline Hegbom (29) siden 2019. De har to barn, og Hennie har ett fra et tidligere forhold. Han er likevel nøye med å ikke utlevere familien, men beskriver kona som «så jævlig fantastisk».

Det «Hodejegerne»-stjerna imidlertid åpner opp om, er hva han synes er tiltrekkende - og der er han klar i sin tale. Trygghet, stabilitet og ro.

PREMIERE: Det er premiere på «Mordene i Kongo», og hovedrolleinnehaverne Tobias Santelmann og Aksel Hennie gleder seg til å vise fram filmen. Reporter: Linn-Christin Marthinussen. Video. Hélen Skogstad / Dagbladet Vis mer

- Jeg savner en del av det selv. Jeg er ganske springende, rastløs og urolig. Når jeg værer en trygghet, stabilitet, det å stå godt på beina hos en kvinne - det synes jeg er supersexy, sier han og forklarer at han søker trygghet i folk, og søker risiko ute.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Aksel Hennie via hans norske agent, Martin Braathen, foreløpig uten å lykkes.

Føltes trygt

Som nevnt verner ekteparet svært godt om både ekteskap og detaljene i familielivet. Både forlovelse og to fødsler har skjedd i all hemmelighet, men tidligere i år lettet skuespilleren på sløret om hvordan han møtte kona.

Det gjorde han i en episode av Ida Fladens podkast «Ida med hjertet i hånden».

Paret møttes nemlig mange år før de offisielt ble kjærester, gjennom fallskjermhoppmiljøet. Da var begge i forhold, noe som gjorde at et eventuelt kjærlighetsforhold mellom de to ikke kom på tale.

Både Hegbom og Hennies familie var aktive i fallskjermhoppmiljøet, og Hegbloms far kjente godt til Aksels bror, Annan Forbes Hennie, som på tragisk vis omkom i en fallskjermulykke i 2011.

AVSLØRER: «Skal vi danse» er i full gang, og nå avslører en av danseren at de har fått seg kjæreste. Reporter: Celina Morken. Video/klipp: Steffen Pettersen Vis mer

Det gjorde at det hele føltes trygt for skuespilleren.

- Vi kjente ikke hverandre godt, og var ikke venner. Men det var et bra møte. Det er så mange punkter som gjør at det var trygt, sa han, og la til:

- Hun er en dame som alle er keen på, og så vant jeg.

Videre fortalte 45-åringen at han aldri har møtt noen som er som kona.

- Min kone er et av de mest respektfulle menneskene jeg har møtt. Hun respekterer alle, dømmer ingen og er null interessert i bullshit. For et menneske som har masse uro, som jeg har, masse tanker og følelser, så er den vissheten om at et menneske er så stabilt, men samtidig så kjærlig … jeg har aldri møtt det før, fortalte han ærlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer