Ida Gran-Jansen:

Bestemt seg for babynavn

Drøye to måneder etter at Ida Gran-Jansen og Eirik Lyssands sønn kom til verden, kan førstnevnte røpe hva slags navn sønnen har fått.

<strong>RØPER BABYNAVN:</strong> Ida Gran-Jansen og samboeren Eirik Lyssand har bestemt seg for hva sønnen skal hete. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
RØPER BABYNAVN: Ida Gran-Jansen og samboeren Eirik Lyssand har bestemt seg for hva sønnen skal hete. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av juli delte bakedronninga Ida Gran-Jansen (32) at hun og kjæresten Eirik Lyssand hadde fått en liten gutt. Og med det ble paret foreldre for andre gang. Fra før av har de sønnen Max (1).

Den gledelige nyheten om familieforøkelsen delte de begge på hver sin Instagram-profil.

«Velkommen til verden lille skatt. 24. juli 2020. Pappaen din har skrevet noen kloke ord til deg», skrev Gran-Jansen til et bilde av seg selv og den nyfødte.

Lyssand skrev, som Gran-Jansen refererte til, noen kloke ord på sin egen Instagram:

«Velkommen. Håper du og broren din vokser opp i en verden: Der sykepleiere, jordmødre, pleiere og alle andre som passer på oss, tjener masse. Der gode kvinner (og menn) er verdensledere. Der vi lurer på hva vi kan gjøre for andre, ikke hva andre kan gjøre for oss. Der vi tar vare på jorda, dyrene og alle menneskene som lever her. Og nei, vet ikke om du er etnisk norsk eller ikke. Men lover å gjøre mitt for at de som setter mennesker i bås, blir stilt til ansvar. Ps. Morra di er ei legende».

GRAVID: Ekteparet Julianne og Ulrik Nygård venter barn igjen. Slik avslører de nyheten. Vis mer

Kom til enighet

Duoen delte imidlertid ikke hva slags navn sønnen hadde fått, og Gran-Jansen har på sosiale medier vært åpen om at navnevalget har vært vanskelig.

Ifølge navneloven heter det at seinest når barnet fyller seks måneder, skal den eller de som har foreldreansvaret for barnet, sende melding om hvilket navn barnet skal ha.

Har barnet fylt seks måneder uten at melding er sendt eller uten at meldingen kan godtas, får barnet moras etternavn. Dette gjelder ikke etternavn som nevnt i § 4 første ledd nr. 2, og har mora ikke annet etternavn, får barnet i stedet moras fornavn med ending som viser slektskapet.

<strong>HAR BESTEMT SEG:</strong> De nybakte foreldrenes sønn skal hete Louis. Foto: Vidar Ruud / NTB
HAR BESTEMT SEG: De nybakte foreldrenes sønn skal hete Louis. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

Men nå, drøye to måneder seinere kan imidlertid Gran-Jansen meddele at sønnen har fått et navn. Det forteller hun på Instagram-story.

«Jeg får daglig spørsmål om den lille babyen har fått navn. Vet du hva? Det har han. Han heter Louis. Så dette er da lille Louis. Tenk det at han fikk navn. Vi hadde fortsatt noen måneder på oss før staten bare hadde gitt han et navn. Men vi tenkte at det var greit at han fikk det før den tid», sier bakebloggeren.

Videre forklarer hun at navnet Louis har vært en av hennes favoritter fra start, men at Lyssand ikke var helt enig.

«Men så begynte jeg å kalle han for Teddy fordi jeg synte det er ganske kult, men da ble det til at Eirik foretrakk Louis. Så sa han en kveld at hvis jeg gikk ut og kjøpte en smågodtpose til han, så skulle vi gi han navnet Louis. Så slik er den historien», avslutter hun.

Ida Gran-Jansen har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler klipp fra fødestua i den nyeste episoden av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

- Var helt solgt

Det var i 2017 at Ida Gran-Jansen bekreftet at hun hadde funnet kjærligheten med Eirik Lyssand.

- Han er supersosial, omsorgsfull og raus. Og det beste av alt: Det virker som han har falt skikkelig i smak hos familien min. Både mor og mormor har falt pladask, røpet Gran-Jansen i en utgave av Se og Hør.

Bakebloggeren innrømmet at det var hun som tok det siste og utløsende steget ved å spørre Lyssand om de to skulle ta en løpetur sammen.

- Vi løp Bygdøy rundt, badet og koste oss i sommervarmen. Etterpå var jeg helt solgt. Det sa bare pang, fortsatte hun.

I begynnelsen av juli kunne paret avsløre at de hadde kapret seg en enebolig på Grefsen i Oslo. Det var for å få mer plass å boltre seg på.

Etter det Dagbladet kjenner til kjøpte paret boligen for halvannen million over takst. Boligen hadde en prisantydning på 13,5 millioner kroner, men ble kjøpt av Gran-Jansen og Lyssand for 15,1 millioner.

«For litt siden så mista Eirik og jeg «huet» og kjøpte hus på Grefsen i Oslo. Det er en enebolig som ligger ganske skjermet til, med hønsehus og god plass. Blir nesten litt landlig, men fortsatt nærme byen», skrev 32-åringen på bloggen.

Til Dagbladet fortalte bakebloggeren at det skulle bli deilig å slippe alle trappene, når de snart skulle få en ny baby i hus.

HOUSETOUR: Justin Bieber viste følgerne sine hjemmet han deler med kona, Hailey Bieber, i Beverly Hills. Huset har en verdi på 77 millioner kroner, ifølge Daily Mail. Video: Instagram.com/justinbieber Vis mer

- Vi hadde lyst på hage, større plass og å slippe alle trappene, sa den nyslåtte huseieren.

Gran-Jansen fortalte videre at de skulle ta over huset i september. Da skulle huset gjennom en god del oppussing, så den lille familien håpet å komme på plass så fort som mulig etter det, avslørte influenseren overfor Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer