BESTEVENNINNE: Carina Kristiansen og Vibeke Skofterud har vært bestevenninner siden 90-tallet, da de gikk sammen på skigymnaset. Foto: Andreas Fadum
BESTEVENNINNE: Carina Kristiansen og Vibeke Skofterud har vært bestevenninner siden 90-tallet, da de gikk sammen på skigymnaset. Foto: Andreas FadumVis mer

Carina Kristiansen om Vibeke Skofterud:

Bestevenninnens ord til Vibeke: - Et vennskap det er vanskelig å forklare

Vennskapet har vært sterkt siden 90-tallet. De stod hverandre så nær at de i perioder også bodde sammen.

Vennskapet mellom Carina Kristiansen (40) og Vibeke Skofterud startet da begge gikk på skigymnas på Hovden i Setesdalen på 90-tallet.

Kristiansen bor nå på familiegården i Mjøndalen, et tettsted utenfor Drammen. Skofterud bodde sammen med bestevenninnen i lange perioder.

- Det var gøy å bo med deg. Det skjedde alltid noe, sier Kristiansen i sin tale under minnestunden etter begravelsen som fant sted i Eidsberg kirke.

- Jeg husker du fleipa med at vi kunne laget vårt eget realityprogram på gården. Det var jo et spesielt bofelleskap. Du, jeg, din eks og mine foreldre.

Hun forteller også at de hadde et vennskap det er vanskelig å forklare.

- Aldri et A4-menneske

- Du mente programmet ville blåst luggen av hele Norge hvis det kom på riksdekkende tv. Det var en særlig blanding av vorspiel, festligheter, bootcamper, foredragsøving, tinderdater, jacuzzi og litt alvorprat. En blanding av trygghet og frihet, sier Kristiansen.

Hun forteller at Skofterud levde livet. Hun kasta seg rundt, var med på det meste og hadde mange jern i ilden.

- Et A4 menneske var du aldri, det er nok derfor vi matcha så bra.

Hun avsluttet talen ved å lese noen ord av Per Fuglli.

ET SISTE FARVEL: Tidligere langrennssjef Åge Skinstad med et siste farvel til Vibeke Skofterud. Vis mer

I et tidligere intervju med Se og Hør har Kristiansen forklart at mens langrenns-venninnen briljerte i skiløypene, utdannet hun seg til personlig trener.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Trivdes best på landet

Nå driver 40-åringen organisert trening på gården i Mjøndalen, noe Skofterud ofte var med på.

- Vibeke var opptatt av at trening var noe alle kunne drive med, uansett alder og fysikk. Det gjorde at hun fikk utrolig god kontakt med alle slags folk, fortalte Kristiansen i intervjuet.

Skofterud var født og oppvokst på landlige Slitu i Østfold. I perioder bodde hun i Oslo, men fant seg aldri helt til rette i hovedstaden.

- Vibeke trivdes best på landet. Og mamma og pappa har vært veldig gode å ha for oss begge to, sa bestevenninnen.

Skofterud betydde mye for mange. Kjæresten Marit Stenshorne (44) holdt også en vakker tale.

Kjærestens ord

- Vibeke er det mest levende menneske jeg har møtt, startet en sterkt preget Marit Stenshorne.

KJÆRESTEN: En gråtkvalt Marit Stenshorne delte rørende ord i begravelsen til hennes avdøde kjæreste Vibeke Skofterud. Vis mer

- Hun kom inn i livet mitt som en virvelvind og tok meg med storm. Et herlig kaos med masse latter, leting etter bilnøkler, bankkort som var borte. Kunnskap, omsorg, kjærlighet og takknemlighet, fortsatte hun.

Videre minnes en gråtkvalt Stenshorne det første møte mellom hennes katt Felix og Skofterud som Skofterud adopterte allerede etter første møte. Stenshorne forteller også om de fine stundene de to hadde sammen.

BEGRAVES: Vibeke bæres ut av Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg. Vis mer