Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Harry Styles:

Bet av seg tungespissen i sopprus

Ungpikeidolet Harry Styles avslører utbredt bruk av hallusinerende sopp under arbeidet med sin nye plate.

OPPSIKTSVEKKENDE AVSLØRING: I et lengre intervju kommer ungpikeidolet Harry Styles med en noe oppsiktsvekkende detalj om innspillingen av sitt kommende album. Foto: NTB Scanpix
OPPSIKTSVEKKENDE AVSLØRING: I et lengre intervju kommer ungpikeidolet Harry Styles med en noe oppsiktsvekkende detalj om innspillingen av sitt kommende album. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ungpikeidolet Harry Styles (25) slo først gjennom som en av frontfigurene i det britisk-irske boybandet «One Direction», sammen med Niall Horan (25), Liam Payne (25), Louis Tomlinson (27) og Zayn Malik (26).

Etter at gruppa ble oppløst i 2016, har samtlige av medlemmene begitt seg ut på solokarrierer, og Styles er en av dem som virkelig kan sies å ha lykkes. Hans selvtitulerte debutalbum lå nemlig på niendeplass over de mestselgende albumene på verdensbasis i 2017, ifølge musikkindustriens egen organisasjon, IFPI.

To år seinere er 25-åringen nå klar med nok et nytt album. Selv om han har holdt detaljene tett til brystet hva gjelder tematikk og tittel, åpnet han opp om kreative prosessen bak det kommende albumet i et nytt intervju med musikkmagasinet Rolling Stones.

Der kom han også med noen heller oppsiktsvekkende detaljer.

- Blodet rant

Det er liten tvil om at ungpikeidolet har blitt eldre. Som en del av den kreative prosessen rundt hans andre album, avslører 25-åringen nå både en del margaritaer i morgentimene og at han har tatt mye «magic mushrooms», altså hallusinerende sopp, mens han var i studioet.

STYLET: Her er Harry Styles på den røde løperen under årets Met-galla i 2019. Foto: NTB Scanpix
STYLET: Her er Harry Styles på den røde løperen under årets Met-galla i 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi pleide å ta sopp, legge oss ned i gresset og høre på Paul McCartney's Ram (1971) i sola, sier at han i det ferske intervjuet.

Han avslører også at han på et tidspunkt hadde et uhell etter inntaket av den hallusinerende soppen. Han klarte nemlig å bite av seg en del av tungespissen i påvirket tilstand.

- Jeg prøvde å synge mens blodet rant ut av munnen, minnes han i intervjuet.

FIKSJON: Euphoria har skildret en fiktiv sex-scene mellom «One Direction»-medlemmene Louis Tomlinson og Harry Styles. Det skaper reaksjoner. Vis mer

Flere ben å stå på

Til tross for en alder av 25 år, har Styles allerede en lang musikkarriere bak seg. «One Direction» slo gjennom i 2010, og den Simon Cowell-stiftede gruppa opplevde en enorm suksess.

Det er likevel ikke gitt at alle gjør like stor suksess når de går solo, men Styles har vist at han i høyeste grad kan tilfredsstille musikkpublikummet.

Da han besøkte Oslo Spektrum i mars i fjor, trillet Dagbladets anmelder en firer på terningen, men den noe gjennomsnittlige mottakelsen sto ikke på låtene. For under framføringen av det som ble omtalt som en av «fjorårets bedre poprock-plater», skrev anmelderen at Styles trolig har mer til felles med musikklegender som Elvis enn ungpikeidoler som Justin Bieber.

Nå gjenstår det å se om hans kommende album kan matche debutplata. Om albumet mot formodning skulle vise seg å floppe totalt, har Styles likevel andre ben å stå på.

I 2017 debuterte den talentfulle briten nemlig som skuespiller. Det gjorde han i krigsdramaet «Dunkirk», som er bygget på hendelsen fra 1940 da over 400.000 soldater fra den allierte siden var omringet av Hitlers tropper på Frankrikes kyst. I fjor ble han også signert som modell av luksusmerket Gucci.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!