Dronning Elizabeth:

- Betaler for prins Andrews overgrepsforsvar

Storbritannias monark punger angivelig ut for å få sønnen ut av knipa.

MAMMA BETALER: Dronning Elizabeth bidrar ifølge Telegraph med å betale sønnens svindyre advokatregninger. Foto: Jeff J. Mitchell/AFP/NTB
MAMMA BETALER: Dronning Elizabeth bidrar ifølge Telegraph med å betale sønnens svindyre advokatregninger. Foto: Jeff J. Mitchell/AFP/NTB Vis mer
Publisert

I 2018 blåste overgrepssaken mot milliardær Jeffrey Epstein opp. Like etter ble det satt søkelys på vennskapet hans med prins Andrew (61), før Virginia Roberts Giuffre (38) gikk ut og anklaget sistnevnte for overgrep.

I august ble han saksøkt av henne, og siden stevnet for den amerikanske tingretten.

Prins Andrew har hele tida nektet for anklagene. Da prinsen ble presentert for anklagene under et BBC-intervju i 2019, nektet han for å ha hatt samleie med Giuffre da hun var under 18.

Svindyre advokater

Han har forsøkt å sno seg unna søksmålet ved å bestride at han er korrekt stevnet, og saken har trukket ut. Forrige uke ble det imidlertid kjent at prinsen har godtatt søksmålet, og han har frist til å svare 29. oktober.

Det er også ingen hemmelighet at han har fått med seg et stjerneteam av advokater som koster skjorta. Blant dem er Melissa Lerner og Andrew Brettler.

PRINS ANDREW: Virginia Guiffre sier at Jeffrey Epstein fløy henne til London for å ha sex med prins Andrew. Video: BBC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Sistnevnte tar angivelig 2000 dollar i timen for jobben. Prinsen har også hyret inn et britisk advokatteam, som ledes av forsvarsadvokat Gary Bloxsome.

Totalregningen kan man bare spekulere på, men at det dreier seg om store pengesummer er det ingen tvil om. Telegraph skriver at han får hjelp av sin mor, dronning Elizabeth (95), til å finansiere utgiftene.

Tjener knapt penger

Ifølge avisa bruker hun midler fra sin private eiendom Duchy of Lancaster som drar inn mer enn 23 millioner pund årlig, tilsvarende 268 millioner norske kroner. Dronningen skal også bli oppdatert på sakens utvikling av sønnens britiske advokatteam.

Buckingham Palace har ikke kommentert opplysningene fra Telegraph.

Inntektene til prins Andrew er et mysterium, og det er ikke kjent hvor stor formue han har. Telegraph meldte tidligere i år at han har en ikke-merkbar inntekt.

SAKSØKT: Prins Andrew er saksøkt for overgrep. Foto: Steve Parsons/Reuters/NTB
SAKSØKT: Prins Andrew er saksøkt for overgrep. Foto: Steve Parsons/Reuters/NTB Vis mer

I november 2019 kom pressemeldingen fra Buckingham Palace om at prinsen trakk seg tilbake fra offisielle oppdrag i overskuelig framtid, etter godkjennelse fra dronninga.

Virginia Roberts Giuffre skal, i tillegg til anklagen mot den britiske prinsen, være et av Jeffrey Epsteins ofre.

Sommeren 2019 ble den avdøde milliardæren siktet for seksuell utnytting av mindreårige og menneskehandel gjennom flere tiår, etter at flere varslere begynte å stå fram. Han ble funnet død i fengselscella, 66 år gammel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer