Dronning Elizabeth:

- Betaler for prins Andrews overgrepsforsvar

Storbritannias monark punger angivelig ut for å få sønnen ut av knipa.

MAMMA BETALER: Dronning Elizabeth bidrar ifølge Telegraph med å betale sønnens svindyre advokatregninger. Foto: Jeff J. Mitchell/AFP/NTB
MAMMA BETALER: Dronning Elizabeth bidrar ifølge Telegraph med å betale sønnens svindyre advokatregninger. Foto: Jeff J. Mitchell/AFP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2018 blåste overgrepssaken mot milliardær Jeffrey Epstein opp. Like etter ble det satt søkelys på vennskapet hans med prins Andrew (61), før Virginia Roberts Giuffre (38) gikk ut og anklaget sistnevnte for overgrep.

I august ble han saksøkt av henne, og siden stevnet for den amerikanske tingretten.

Prins Andrew har hele tida nektet for anklagene. Da prinsen ble presentert for anklagene under et BBC-intervju i 2019, nektet han for å ha hatt samleie med Giuffre da hun var under 18.

Svindyre advokater

Han har forsøkt å sno seg unna søksmålet ved å bestride at han er korrekt stevnet, og saken har trukket ut. Forrige uke ble det imidlertid kjent at prinsen har godtatt søksmålet, og han har frist til å svare 29. oktober.

Det er også ingen hemmelighet at han har fått med seg et stjerneteam av advokater som koster skjorta. Blant dem er Melissa Lerner og Andrew Brettler.

Sistnevnte tar angivelig 2000 dollar i timen for jobben. Prinsen har også hyret inn et britisk advokatteam, som ledes av forsvarsadvokat Gary Bloxsome.

Totalregningen kan man bare spekulere på, men at det dreier seg om store pengesummer er det ingen tvil om. Telegraph skriver at han får hjelp av sin mor, dronning Elizabeth (95), til å finansiere utgiftene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer