VIL STØTTE: Kanye West har donert to millioner dollar til familiene til George Floyd, Ahmaud Arbery og Breonna Taylor. Foto: AP
VIL STØTTE: Kanye West har donert to millioner dollar til familiene til George Floyd, Ahmaud Arbery og Breonna Taylor. Foto: AP Vis mer

Kanye West:

Betaler utdanningen til George Floyds datter

Har donert to millioner dollar.

Publisert

Kanye West har donert to millioner dollar til familiene til George Floyd, Ahmaud Arbery og Breonna Taylor. Det sier en talsperson for rapperen til CNN.

23. februar i år ble Ahmaud Arbery (25) skutt, da han var ute og jogget. Tre menn har blitt arrestert etter skytinga.

I mars døde Breonna Taylor (26), etter at tre politibetjenter brøyt seg inn i leiligheten hennes og skøyt henne minst åtte ganger. Taylor var en akuttmedisinsk tekniker, og FBI har startet en etterforskning av saka.

I donasjonen har han også øremerket penger som skal finansiere alle advokat-utgiftene til familiene til Arbery og Taylor. I tillegg inkluderer det finansiering til flere bedrifter eid av mørkhudede i Chicago og andre byer.

FORANDRING: George Floyds datter Gianna mistet faren sin, bare seks år gammel. De fire politimennene som var involvert er nå siktet i saken. En av dem for forsettlig drap og de tre andre for medvirkning til drap. Video: Stephen Jackson Vis mer

Talspersonen til Kanye West, sier til den amerikanske avisa at artisten har ordnet en «529 plan» for Gianna Floyds (6) utdanning. «529 planen» er en utdanningsplan, der man forhåndsbetaler studieavgiftene.

Den siste tiden har mange vist sin avsky og solidaritet med demonstrasjoner både i USA og resten av verden på grunn av politibrutalitet og dødsfallene til Floyd, Arbery og Taylor.

Flere i musikk- og underholdningsbransjen har snakket ut og bedt om å få en slutt på systematisk rasisme og politivold, og de ønsker at politikerne skal ta affære.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer