Oslo kommune:

Betalte influensere for corona-reklame

Bymiljøetaten i Oslo har betalt totalt 19 influensere for å gi smitteråd.

REKLAMERTE FOR KOMMUNEN: Kristin Gjelsvik var blant de 19 influenserne som fikk reklameoppdrag for Bymiljøetaten. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
REKLAMERTE FOR KOMMUNEN: Kristin Gjelsvik var blant de 19 influenserne som fikk reklameoppdrag for Bymiljøetaten. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et brev fra Marit Kristine Vea (V) er det rettet flere spørsmål til byrådet i Oslo kommune rundt bruken av influensere i corona-tida. Hun ber blant annet om redegjørelse for hvor mye penger som er brukt for å lage reklame rundt smittevern.

I svaret fra Bymiljøetaten kommer det fram at det er benyttet 19 influensere til opplysningskampanjen. Totalt er det brukt 53 000 kroner i løpet av året på dette, hvorav influenser Kristin Gjelsvik (33) har mottatt 5000 kroner.

«Bymiljøetaten opplever at det i parkene, på badeplassene og flere steder i marka er mange mennesker som ikke overholder coronareglene. Mange som bruker disse områdene er barn, ungdom og unge voksne, som ikke nødvendigvis følger med på nyheter og informasjon gjennom tradisjonelle kanaler. Bymiljøetaten har vurdert at influensere kan formidle på en god måte til denne målgruppen at det er viktig å overholde coronareglene».

Videre står det at bestillingen til influenserne var å fortelle hva man savner ved tida før corona og hva de gleder seg til å komme tilbake til. Dette for å inspirere og motivere andre til å overholde smittevernreglene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer