Kong Charles:

Betatt av Hollywood-stjerne

Ifølge ei ny bok var kong Charles litt forelsket i flere store stjerner.

AVSTANDSFORELSKET: Kong Charles lot seg sjarmere av store Hollywood-skuespillere. Foto: Aaron Chow/Pa Photos/NTB
AVSTANDSFORELSKET: Kong Charles lot seg sjarmere av store Hollywood-skuespillere. Foto: Aaron Chow/Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den ferske boka «The King: The Life of Charles III» blir leserne ekstra godt kjent med britenes nye konge. Boka tar ikke bare for seg Charles' liv som arveprins, men går også i dybden av kongen som person.

Det er den kongelige forfatteren Christopher Andersen som står bak boka, og han hevder at kong Charles hadde en aldri så liten avstandsforelskelse.

Det er absolutt ikke uvanlig at man lar seg sjarmere av skuespillere og artister - folk flest har nok hatt en kjendisforelskelse. Kong Charles er intet unntak. Han var angivelig betatt av superstjerna Barbra Streisand, rapporterer Fox News.

AVBRYTER: Denne uken vandret kong Charles gjennom gatene i Øst-London, da et barn avbrøyt hans kongelige høyhet for å stille følgende spørsmål. Video: Twitter/SkyRhiannon. Vis mer

Hadde bilde av Barbra

Ifølge Andersen var kongen så betatt av Hollywood-skuespilleren at han lenge hadde et bilde av henne på rommet sitt i Buckingham Palace.

- Barbra Streisand er min eneste pinup!, skal kong Charles ha sagt.

STJERNE: Barbra Streisand i 1968 under innspillingen av filmen «Funny Girl». Foto: Columbia/Kobal/REX/NTB
STJERNE: Barbra Streisand i 1968 under innspillingen av filmen «Funny Girl». Foto: Columbia/Kobal/REX/NTB Vis mer

Den uskyldige forelskelsen skal ha startet mens kongen studerte på Cambridge University på 60-tallet. Mens kompisene hørte på Rolling Stones og Led Zeppelin hørte kong Charles på Barbra Streisands plater.

Filmen hennes «Funny Girl» skal ha vært en personlig favoritt for kongen.

«Han så den tre ganger. Et innrammet bilde av Streisand hang på rommet hans på Cambridge og endte opp på veggen på soverommet hans i Buckingham Palace etter han ble uteksaminert», skriver Andersen.

Møttes

For de fleste som er betatt av kjendiser blir det med fantasien. Men kong Charles sørget for å få treffe kvinnen han hadde latt seg sjarmere av. Han fikk møte Streisand under innspillingen av «Funny Lady», oppfølgeren til «Funny Girl».

UNGT MØTE: Daværende prins Charles og Barbra Streisand i Los Angeles møttes i 1974. Foto: AP Photo/DFS/NTB
UNGT MØTE: Daværende prins Charles og Barbra Streisand i Los Angeles møttes i 1974. Foto: AP Photo/DFS/NTB Vis mer

De møttes igjen i 1994 da Streisand sang under en gallakonsert på Wembley i London. Da sang hun en sang dedikert til den daværende prinsen - «Someday My Prince Will Come».

Seks måneder etter dette traff de hverandre igjen - denne gangen i Los Angeles. Kong Charles var på kongelig visitt, og tok seg tid til en kopp te med sangstjerna.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer