MISTET EKTEMANNEN: Elisabeth «Bettan» Andreassens ektemann, Tor Andreassen, er død. Her ved parets familiehytte på Brønnøya utenfor Oslo i 2013. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
MISTET EKTEMANNEN: Elisabeth «Bettan» Andreassens ektemann, Tor Andreassen, er død. Her ved parets familiehytte på Brønnøya utenfor Oslo i 2013. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Bettans mann døde brått

Tor Andreassen ble 64 år gammel.

(Dagbladet): Elisabeth «Bettan» Andreassens ektemann, Tor Andreassen, er død. Det bekrefter Bettans manager, Jon Sollien, overfor Dagbladet.

- Han døde i dag tidlig av et hjerteinfarkt, sier Sollien.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

Gift i 24 år Andreassen fikk hjerteinfarkt uten forvarsel mandag. Han ble 64 år gammel.

Ekteparet har vært sammen i 24 år, og giftet seg i 1994. Frieriet fant sted på restauranten Burger King.

- Da min mann fridde til meg på Burger King på Fornebu før han dro hjem til Hamburg, der han bodde den tiden. He he he ... Romantisk, sa hun til Se og Hør i fjor.

De har to døtre, Anna (21) og Nora (19). I 2014 feiret paret 20 års bryllupsdag.

- Var glad i folk Marianne Antonsen skal bruke den første uka av juli og vel så det på å opptre sammen med Bettan. Hun beskriver dette som en utrolig trist dag, og har bare gode ord å si om Tor.

- Han var særdeles jovial. Tor var både en rampete gutt, men også en bauta for de tre jentene sine. Det lune smilet og glimte i øyet var alltid der. Det er utrolig leit, sier hun til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Antonsen så opp til ekteparet, som hun beskriver som konstant nyforelska.

- De var et evig kjærestepar. De har liksom alltid vært forelska og opptatte av hverandre. Tor var så ekstremt tilstedeværende i livet til både Elisabeth og døtrene sine. Jeg kan ikke forstå at han er borte, forteller Antonsen.

At sommeren nå blir litt annerledes, legger hun ikke skjul på. Antonsen og resten av produksjonen skal likevel være der for kollegaen sin.

- Det føles veldig fjernt nå, men vi skal alle være der for henne. Tor var glad i folk som levde livet, så han ville nok at Elisabeth skulle gjennomføre, sier hun.

- Veldig trist Didrik Solli-Tangen har spilt sammen med Elisabeth Andreassen en rekke ganger. I den forbindelse har han flere ganger møtt Tor. Solli-Tangen sier han tar dødsfallet tungt.

- Han var en alle tiders fyr som alltid var i godt humør. Dette er veldig trist og sjokkerende å høre, sier han.

Om to uker, fra 30. juni, skal Andreassen ha flere show i Oseberg Kulturhus i Tønsberg. Ingen av showene er avlyst. Til VG sa Trygve Sundbø, produsent for showet, at hun skal gjennomføre dem i ektemannens ånd.

Solli-Tangen mener det er «helt rått av henne».

- Det er sterkt, og det står stor respekt av det. Vi må alle støtte henne nå i det hun velger å gjøre, sier han til Dagbladet.

- De var forbilder Kjendisstylist Jan Thomas har i mange år vært en god venn av Elisabeth Andreassen. Han sier til Dagbladet at det blir vanskelig å beskrive Tor, som han ikke kjente så godt. Han kan imidlertid si at han alltid har sett opp til ekteparet.

- Jeg har alltid tenkt på dem som forbilder. De får alt til å være så gøy, harmonisk og ekte. Da jeg fikk høre nyheten om hans bortgang i stad ble jeg helt satt ut, forteller han.

Stylisten husker selv da han mistet sin mor for noen år siden, og tror det at Andreassen ikke avlyser sommershowene er hennes måte å bearbeide sorgen på.

- EVIG KJÆRESTEPAR: Marianne Antonsen beskriver Tor Andreassen som jovial og glad. Hun at ekteparet alltid var forelska og opptatte av hverandre. Her utenfor parets hjem i Oslo i 2002. Foto: 
Lennart Rehmann, NTB scanpix
- EVIG KJÆRESTEPAR: Marianne Antonsen beskriver Tor Andreassen som jovial og glad. Hun at ekteparet alltid var forelska og opptatte av hverandre. Her utenfor parets hjem i Oslo i 2002. Foto: Lennart Rehmann, NTB scanpix Vis mer

- Ei uke etter at jeg mistet mamma dro jeg på turné. I artisters verden er det noe som heter «the show must go on», noe Elisabeth viser her. Det står respekt av valget hennes, sier han

Han påpeker derimot at han ikke har pratet med venninnen ennå, og at man må være forsiktige ved å bruke sitt eget utgangspunkt som rammer for hvordan andre skal takle sorg.

- Forferdelig Jørn Hoel møtte Tor Andreassen flere ganger, seinest på en konsert, og mottar dødsbudskapet med sjokk.

- I utgangspunktet er dette forferdelig trist. Jeg tenker mye på Bettan og barna, og sender mine dypeste kondolanser, sier han og fortsetter:

- Tor var en flott mann. Han gikk bort så altfor tidlig, sier Hoel.

- Viktig med ros Tor Andreassen jobbet tidligere i matvarebransjen, men sluttet for å jobbe i Bettan AS. Han var også hjemme med barna i noen år da de var små.

Da Dagbladet møtte Tor og Bettan på sommerhytta på Brønnøya i 2013, tøyset artisten med at ektemannen skulle begynne å kjøre limousin.

Paret snakket også om kjærligheten til de har for hverandre (krever innlogg).

- Kjærligheten er som en fugl som er ute og flyr litt, og så kommer den tilbake. Det er viktig med humor, ros og mye kjærlighet, sa hun den gang.

Paret var også kjent for å tulle med hverandre. Under intervjuet vendte Bettan seg mot ektemannen og spurte ektemaken;

- Du får litt ros også av din kone?

- Jada, og kjeft når jeg fortjener det. Ser forresten at Beyoncé kommer til Oslo. Kanskje hun trenger en limosjåfør?, sa Tor i intervjuet.

Dagbladet oppdaterer saken.

MISTET EKTEMANNEN: Elisabeth «Bettan» Andreassens ektemann, Tor Andreassen, er død. Her er de sammen på rød løper under Se og Hørs kjendisgalla i 2013. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
MISTET EKTEMANNEN: Elisabeth «Bettan» Andreassens ektemann, Tor Andreassen, er død. Her er de sammen på rød løper under Se og Hørs kjendisgalla i 2013. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Vis mer