Kardashian-familien:

Bevæpnet ran, kjærlighetsdrama og sykehusinnleggelse: Slik var Kardashian-familiens år

Det har ikke vært et udramatisk år for den verdenskjente reality-familien. 

MINNER: Før vi mimrer tilbake kan vi jo ta ta et lite tilbakeblikk  fra tiden før familien ble kjent for hele verden. Foto: Xposure, NTB scanpix
MINNER: Før vi mimrer tilbake kan vi jo ta ta et lite tilbakeblikk fra tiden før familien ble kjent for hele verden. Foto: Xposure, NTB scanpixVis mer

Én ting som er sikkert, er at den berømte Kardashian/Jenner-familien elsker å sjokkere - og det klarer de.

Opp-og-nedturene er mange, og i år, som i fjor, har den kjente reality-familien skapt en rekke overskrifter.

1. Kim Kardashian ble ranet

I starten av oktober ble det kjent at familiens kanskje mest berømte medlem, Kim Kardashian (36), opplevde sitt livs mareritt under et besøk i den franske hovedstaden Paris.

Mens hun oppholdt seg alene i en privat luksusleilighet i storbyen, klarte to bevæpnede menn å komme seg inn på rommet hennes.

De to maskerte mennene var ikledd jakker som lignet på politiuniformer, og de fikk med seg smykker verdt omkring 90 millioner kroner etter å ha bundet tobarnsmoren og stengt henne inne på badet, skriver BBC.

Flere av hennes familiemedlemmer og venner har fortalt i ettertid at reality-stjerna går gjennom en svært vanskelig tid etter sjokkhendelsen.

Tiden etter har Kim - som til vanlig er svært aktiv i sosiale medier - holdt seg helt unna rampelyset. Ingen røde løpere og heller ingen oppdateringer i sosiale medier.

Hennes siste Instagram-oppdatering var 2. oktober - dagen før ranet skjedde. Nå venter fansen i spenning på når hun gjør comeback, og om vi kjenner henne rett blir det antakeligvis av det spektakulære slaget.

Og comeback har hun gjort. Ikke på Instagram, men i en reiselivsvideo.

FORFØRER: Kim Kardashian forfører kamera under nordlys i det som kan ligne et norsk landskap i luke 12 av julekalenderen til Love Magazine. Video: Love Magazine / YouTube Vis mer

2. Rob Kardashians overraskende romanse

De færreste har vel glemt sjokkbølgen som gikk gjennom Hollywood da det ble kjent at den eneste mannen i Kardashian-søskenflokken, Rob (29), hadde forelsket seg i den tidligere stripperen Blac Chyna (28).

Og det er ikke stripper-fortida som fikk folk til å måpe. Chyna er nemlig eks-forloveden til rapperen Tyga (27), som hun også har sønnen King Cairo (4) med.

UTFORDRING: Rett før et nytt Kardashian-barn blir født bestemmer familien seg for å filme MannequinChallenge, et viralt påfunn der man fryser bevegelser og blir stive som dukker. Video: Instagram via Blac Chyna. Vis mer

Tyga er kjæresten til Robs lillesøster, Kylie (19). Det hele ble altså mer komplisert da det ble kjent at Rob og Chyna hadde forlovet seg - og ventet barn sammen.

Fansen gikk amok i sosiale medier og spøkte om at Tyga nå er både far og onkel til sin egen sønn.

- Så Chyna gifter seg med Rob. Tyga dater Kylie. King Cairos mor og far blir hans tante og onkel. King Cairo er Hamlet, skrev en Twitter-bruker tidligere i år.

I november fikk Rob og forloveden datteren Dream sammen, og stemningen rundt forholdet har tilsynelatende roet seg innad i familien.

3. Kris Jenner havnet i bilulykke

Dramaet holdt seg heller ikke borte fra familiens overhode, «momager» Kris Jenner (61).

I august var hun involvert i en bilulykke like ved Calabasas i California.

Nettstedet US Weekly skrev at 61-åringen skal ha kjørt sin luksuriøse Rolls Royce på motorveien, da en annen bil kolliderte med hennes.

Det skal ha vært en passasjer i en Toyota Prius som kjørte på rødt lys som var årsaken til at ulykken inntraff.

VRAK: Bilen til Kris Jenner fikk en massiv skade etter en annen bil frontkolliderte med henne på motorveien. Foto: Splash News
VRAK: Bilen til Kris Jenner fikk en massiv skade etter en annen bil frontkolliderte med henne på motorveien. Foto: Splash News Vis mer

Den berømte forretningskvinnen, som også er hjernen bak suksess-serien «Keeping Up With the Kardashians», kom seg unna krasjet med kun et brukket håndledd.

Hennes splitter nye bil gikk det for øvrig ikke like bra med, men allerede dagen etter skal hun ha fått en ny luksusbil levert hjem.

4. Kanye West innlagt på sykehus

22. november skjøt nok en sjokk-nyhet ut i mediene. Kanye West (39) ble lagt inn på sykehus for det som angivelig skal ha vært utmattelse. Dette førte til at han måtte ta en tidlig juleferie og avlyse alle konserter ut året.

FARGET HÅRET: Etter at Kanye kom ut fra sykehuset valgte han å farge håret blondt. Foto: Scanpix
FARGET HÅRET: Etter at Kanye kom ut fra sykehuset valgte han å farge håret blondt. Foto: Scanpix Vis mer

- Han er utslitt. Han er veldig trøtt. Han har vært på en tøff turné, så han trenger bare litt hvile, sa Kris Jenner i tv-programmet Extra like etter innleggelsen.

Siden innleggelsen har det vært spekulert i øst og vest om hva som kan ha skjedd, men rapperen selv har ikke kommentert innleggelsen.

5. Av-og-på romansen mellom Scott og Kourtney

Siden realityserien «Keeping up with The Kardashians» startet i oktober 2007, har av-og-på romansen mellom Scott Disick (33) og Kourtney Kardashian (37) vært aktuell.

Det har vært mye krangling og tårer, men duoen har som oftest funnet tilbake til hverandre. I fjor sommer brøt de to imidlertid nok en gang, og de begge har uttrykket gjennom reality-serien at det er Scotts utsvevende partyliv som er årsaken.

Siden bruddet har de begge blitt avbildet sammen flere ganger, og det er kanskje ikke rart ettersom de har de tre barna Mason (7), Penelope (4) og Reign (2) sammen.

Nylig begynte ryktene å svirre om at det tidligere paret skal ha funnet tilbake til hverandre, men verken Kourtney eller Scott har selv bekreftet dette.

AV-OG-PÅ: Scott Disick og Kourtney Kardashian var et par i over ni år før de i fjor sommer gikk hver til sitt. Foto: NTB scanpix
AV-OG-PÅ: Scott Disick og Kourtney Kardashian var et par i over ni år før de i fjor sommer gikk hver til sitt. Foto: NTB scanpix Vis mer

6. Drama mellom Kanye og Taylor

Helt siden 2009 har det vært en anstrengt tone mellom popartist Taylor Swift (26) og rapper Kanye West (39), etter at han stormet scenen da hun mottok pris på MTV Video Music Awards.

Men da West i februar slapp låta «Famous», ble det for mye for Swift. Hun hevdet nemlig at hun ikke hadde fått tilsendt hele tekststrofen som omhandlet henne.

Rapperens kone, Kim Kardashian (36), sa i et intervju med GQ at Swift godkjente tekststrofene - der West kaller henne «bitch» og sa at han fortsatt tror de vil ha sex fordi det var han som gjorde henne berømt.

I juni slapp derimot West den kontroversielle muskkvideoen til låta. Der opptrer voksdukker som skal forestille flere store kjendiser - inkludert Taylor Swift - i seng med Kanye West.

I det samme intervjuet avslørte Kardashian at West satt på videoopptak av telefonsamtalen med Swift, ettersom han foretrekker å dokumentere alt arbeidet han gjør med et album. Dette klippet delte Kim åpent på sin åpne Snapchat-konto kort tid etter.

FAMOUS: I Kanye West sin musikkvideo portretteres 12 nakne kjendiser sammen i en seng. På bilde: Taylor Swift, Kanye West og Kim Kardashian. Foto: Xposure
FAMOUS: I Kanye West sin musikkvideo portretteres 12 nakne kjendiser sammen i en seng. På bilde: Taylor Swift, Kanye West og Kim Kardashian. Foto: Xposure Vis mer

Der kan man se og høre Kanye West lese opp noen av strofene for Taylor Swift over telefonen, før hun omtaler tekstlinjen om at de har sex som en «kompliment», skrev The Hollywood Reporter.

Swift gir også uttrykk for at hun setter pris på at West ringte henne for å få teksten godkjent, og hun sier at det ikke er noe «vondt blod» mellom dem.

Imidlertid viser ikke klippene at West leser opp den omdiskuterte strofen «I made that bitch famous», noe som levner tvil om hvorvidt Swift godkjente eller visste om den i det hele tatt.

Dette fikk stjernen til å ta til til motmæle med et Instagram-innlegg der hun avviser på det kraftigste at hun godkjente det å bli omtalt som «bitch» i rapperens hitlåt.

- Hvor er videoen av Kanye som forteller meg at han skal kalle meg «den bitchen» i sangen hans? Den eksisterer ikke, for det skjedde aldri. Man kan ikke kontrollere noens følelsesmessige respons på å bli kalt «den bitchen» foran hele verden, skrev Swift i innlegget.

7. Khloé Kardashian søkte om skilsmisse for andre gang

Det var i 2009 Lamar Odom og Khloé Kardashian bestemte seg for å inngå ekteskap. Ekteskapet deres varte i rett under fire år før Khloé separerte seg fra 37-åringen 2013. Men skilsmisse har det enda ikke blitt noe av.

I oktober 2015 havnet nemlig Lamar på sykehus etter han ble funnet bevisstløs på et bordell i Nevada, og i ukevis kjempet han for livet i koma. Dette fikk Khloé til å avlyse skilsmisseplanene for å ta vare på Lamar.

Og selv om det så ut som alt var bra mellom dem, og at de ville finne tilbake til hverandre - var ikke det tilfellet. I mai i år søkte hun om skilsmisse nok en gang.

8. Kendall Jenner fikk englestatus

Realitystjerna Kendall Jenner (21) har de siste årene blitt en kjent modell.

De siste åra har hun gått for mange av de mest prestisjetunge designerne og største motehusene. Hun har også prydet forsidene på de mest anerkjente motemagasinene.

ENGLESTATUS: Realitykjendis og modell Kendall Jenner på scenen under Victoria's Secrets undertøysvisning i Paris i år. Foto: REUTERS/Charles Platiau
ENGLESTATUS: Realitykjendis og modell Kendall Jenner på scenen under Victoria's Secrets undertøysvisning i Paris i år. Foto: REUTERS/Charles Platiau Vis mer

I fjor fikk hun gå sitt aller første Victoria's Secret-show. Og i år gjorde hun sin debut som Victoria's Secret-engel på undertøysgigantens verdenskjente moteshow i Paris.

Englene har bedre vilkår som modeller for merket, og er en enda mer prestisjetung tittel enn Victoria's Secret-modell. Tittelen innebærer at man får spektakulære vinger til antrekket.

Først gikk 21-åringen i prangende rødt undertøy, akkompagnert av røde, lårhøye støvletter og store fargerike vinger.

Modellen stilte også i svart og hvitt undertøy med et par svarte vinger.

- Jeg er veldig spent. Dette er andre gang, men det er litt forskjellig fra første gang. Jeg føler jeg vet hva jeg driver med nå, men jeg er fortsatt veldig spent. Dette har vært en stor drøm for meg hele livet, sa hun til ET like før moteshowet.

9. Brudd mellom Kylie og Tyga

Forholdet mellom reality-stjerna Kylie Jenner (19) og rapperen Tyga (27) kom som en stor overraskelse for mange da de ble et par i 2014.

Årsaken var rett og slett aldersforskjellen mellom dem.

I mai ble det kjent at forholdet hadde tatt slutt.

Bruddnyheten kom kun dager etter at Tygas eks-forlovede Blac Chyna (28) og hennes nye forlovede Rob Kardashian (29), som er Kylies storebror, avslørte at de ventet sitt første barn sammen.

Om det er denne innviklede situasjonen som var årsaken til bruddet er foreløpig uvisst.

Det tok imidlertid kun én måned før Tyga og Kylie ble et par igjen og, og de er sammen den dag i dag.

birthday behavior 🎁

Et bilde publisert av Kylie (@kyliejenner)

10. Kendall avslørte angstproblemer

Selv om Kendall Jenner (21) har gjort stor suksess som modell og reality-stjerne, har hun det ikke alltid like lett.

Med de mange reisedøgnene og en stappfull timeplan, har Jenner begynt å kjenne konsekvenser i forhold til sin egen helse. Dette avslørte hun i realityserien «Keeping up with The Kardashians».

- Jeg våkner opp midt på natta og klarer ikke å bevege meg, fortalte hun, ifølge E! News.

I et videoklipp fra deres egen reality-serie diskuterte supermodellen med sin mor, Kris Jenner, om de ubehagelige opplevelsene, hvorpå mora foreslo at datteren muligens sliter med angst.

- Alle sier at det ikke feiler meg noe, men jeg føler meg virkelig ikke bra, svarte 21-åringen tilbake.

Det har med andre ord vært et spennende, men dramatisk år for den verdenskjente Kardashian-familien. Hva 2017 bringer gjenstår å se...