Beyoncé nevnte Det hvite hus i subtil politisk takketale under Grammy-utdelingen

Beyonce med subtilt politisk budskap.

TAKKTALE: Beyoncé holdt en subtil, men politisk takketale. Foto: Kevork Djansezian / Getty Images / AFP / NTB scanpix
TAKKTALE: Beyoncé holdt en subtil, men politisk takketale. Foto: Kevork Djansezian / Getty Images / AFP / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Først gjorde Beyoncé sin første offisielle opptreden etter at det for to uker siden ble kjent at hun venter tvillinger.

Så mottok hun pris i kategoerien Best Urban Contemporary Album under nattens Grammy Awards. I takketalen var hun en tanke politisk, men ganske subtil.

- Det er viktig for meg å vise mine barn bilder som reflekterer deres skjønnhet sånn at de kan vokse opp i verden og se seg selv i speilet, først gjennom deres egen familie like så mye som nyhetene, Super Bowl, OL, Det hvite hus og Grammy, og ser seg selv og ikke tviler på at de er vakre, intelligente og kapable, sa Beyoncé.

- Det er noe jeg ønsker for hvert eneste barn, uansett rase, og jeg føler at det er viktig at vi lærer fra historien og anerkjenner våre tendenser til å gjenta våre feil.

Katy Perry

Heller ikke Katy Perry var helt upolitisk da hun framført sin nye singel «Chained to the Rhytm».

Perry hadde blant annet på seg et prangende armbånd med påskriften «Persist», en helt åpenbar referanse til den demokratiske senatoren Elisabeth Warren.

Perry avsluttet låten foran en projeksjon av den amerikanske grunnloven. Det siste hun sa før hun gikk av scenen var:

«No hate».

Nattens mest politiske øyeblikk var det rapperen Busta Rhymes som stod for. Han omtalte Donald Trump flere ganger som «president agent orange», kritiserte Trumps omstridte innreiseforbud og anklaget ham for å «vedlikeholde ondskap» i hele landet.

Rapperne ropte «We the people» og endte opptredenen med å rope «Resist! Resist! Resist!», noe som har blitt et kamprop for dem som er mot Trumps politikk.

De sparket også i stykker en mur, laget av noe som så ut som skumgummi, som var satt opp på scenen.

I forkant av nattens stjernespekkede show var det store spørsmålet hvorvidt USAs nye president Trump ville bli tema.

Kveldens vert, James Corden besvarte det spørsmålet ganske raskt innledningsvis.

- Vær ærlig med meg: Da du var barn, drømte du at du skulle bli invitert til dette? Drømmer blir sanne, vi feirer dere. Dere må være takknemlige for at det er dette vi gjør, sa Corden, og fortsatte:

- Nyt det, fordi dette er det beste og med president Trump, så vet vi ikke hva som blir det neste. Vi sitter her i kveld uavhengig av rase eller hvor vi ble født eller hvilken farge vi har i fjeste. Musikken er vår, husk for alltid: Vi overlever ved å holde sammen, sa Corden.

Rasende Hetfield

Forøvrig gikk nattens Grammy uten de store skandalene, men noen skjær i sjøen var det likevel for artistene.

Da Adele skulle framføre en hyllest til avdøde George Michael, avbrøt hun opptredenen etter innledningen og bannet høylytt fra scenen.

Så begynte hun på nytt.

- Jeg vil ikke ødelegge dette for ham, sa Adele.

Da hun var ferdig med sangen tok hun til tårene på scenen.

Kveldens aller sinteste var utvilsomt Metallicas frontmann James Hetfield. Metallegendene framførte en av sine nyeste sanger «Moth Into Flame» sammen med Lady Gaga, men ting gikk ikke helt som de skulle.

Mikrofonen til Hetfield fungerte ikke første halvdelen av låta, og da framføringen var ferdig sparket Hetfield demonstrativt ned mikrofonstativet før han kastet gitaren meget bestemt til en scenearbeider og kom med noen tydelige armbevegelser.

Twitter-brukere fikk med seg Hetfields sinne og budskapet deres oppsummeres fint med trommisen i rap rock-bandet Hollywood Undead, Matthew St.Claires tweet:

«Hetfield var så jævlig forbanna. #RIP til den lydteknikeren».

Hetfield løste forøvrig problemene ved å flytte seg over til Lady Gagas mikrofon, før teknikerne etter et par minutter hadde lyktes i å få lyd i Hetfields mikrofon også.