BEGYNTE Å BLØ: Beyoncés venstre øre begynte under en konsert i New York å blø. Fans har reagert med en skummel trend på Twitter, som får flere til å reagere. Foto: Theo Wargo/Getty Images, NTB scanpix 
BEGYNTE Å BLØ: Beyoncés venstre øre begynte under en konsert i New York å blø. Fans har reagert med en skummel trend på Twitter, som får flere til å reagere. Foto: Theo Wargo/Getty Images, NTB scanpix Vis mer

Beyoncé Knowles:

Beyoncés øre begynte å blø på scenen. Nå reagerer fans med å hevde at de kutter seg i solidaritet

Artistens øreskade står bak skummel Twitter-trend. 

(Dagbladet): Superstjerna Beyoncé Knowles (35) er kjent for å levere når hun først står på scenen. Enten det er i form av store danseproduksjoner eller tilsynelatende endeløse setlister med sanger fra hennes mange plater, er publikum ofte mette når de vender hjem.

Selv en skade stopper ikke 35-åringen fra å fortsette showet sitt. Det fikk fansen i New York oppleve, da «Queen B» opptrådte der lørdag kveld. The Huffington Post skriver at øredobben hennes sannsynligvis satte seg fast i fletta, og ble revet ut. Det resulterte i et blodig øre.

På tross av at skaden kanskje ikke er så alvorlig, har fans tilsynelatende latt seg påvirke av det blodige øret. Trenden «cut for Beyoncé» har begynt å bre om seg.

Hevder at de kutter seg

Det var under låta «Haunted» at det gikk galt for artistens øredobb. Den ble dratt ut av artistens øre, og sørget for at hun måtte fortsette sangen med blod dryppende nedover.

Smertefullt var det helt sikkert, men artistens fans overdramatiserer det hele på sosiale medier. De skriver at de nå kutter seg i solidaritet med artisten.

Emneknaggen #cutforbeyonce har begynt å spre seg. Den minner om trenden man så med Justin Bieber (22) i 2013, da fans ifølge Klikk.no kuttet seg etter at artisten ble tatt på fersken mens han røykte hasj.

På Twitter har flere lagt ut grafiske bilder som viser blodige ører, kutt på armer og til og med avkappede ører.

Enkle søk på Google viser imidlertid at mange av bildene som er brukt har vært lagt ut på nettet tidligere, og derfor ikke er tatt i forbindelse med Knowles' øreskade.

Twitter-meldingene har likevel fått mange til å reagere. Magasinet Vanity Fair fikk klager etter å ha brukt emneknaggen.

- Ehh, kanskje dere ikke skal skrive #cutforbeyonce når selvskading fortsatt er et stort problem bland ungdom i dag, skriver brukeren ‏@rebeccariley23.

Andre brukere påpeker også at man ikke bør vitse med selvskading.

- Som en person som skadet seg selv i flere år, vær snille og ikke #cutforbeyonce eller #bleedforbeyonce. Selvskading og kutting er ingen spøk, skriver brukeren @dragonfyre_ .

Åpne kjendiser

Flere kjente personer har de siste åra åpnet seg om selvskading og problemer tilknyttet psykisk helse. En av dem som har brukt mye ressurser på å sette fokus på problemet er sangeren Demi Lovato.

I 2010 ble hun lagt inn for å få behandling for psykiske problemer. I et intervju med Self Magazine snakket artisten ut for noen år siden om innleggelsen.

- Ved flere anledninger hadde jeg angst, og følte at jeg «krabbet» ut av min egen kropp - så dersom jeg ikke gjorde noe fysisk for å matche følelsene jeg hadde inni meg, var det som om jeg kom til å eksplodere, sa hun.

Hun fortalte videre at kuttingen «hjalp» ved at hun fikk andre ting å tenke på.

- Jeg kuttet meg selv for å få følelsene over på noe annet. Jeg brydde meg ikke om hva som skjedde. Jeg opplevde ingen frykt, forteller hun åpenhjertig i intervjuet.

Prinsesse Diana av Wales skadet også seg selv. Det innrømmet hun i et intervju før hun døde, skrev Contact Music i 2004.

Hun hevdet at Charles ikke tok den psykiske helsen hennes på alvor.

- Han sa at jeg ropte «ulv, ulv». Så jeg tok en brevåpner fra kommoden hans og kuttet meg selv dypt. Det var masse blod, sa hun i intervjuet med biografiforfatteren Andrew Morton.

Angelina Jolie, Courtney Love og Megan Fox har også snakket ut om selvskading tidligere, ifølge Ranker.